Orbán azt hitte, hogy maga alá tudja gyűrni a fővárost, de tévedett: Budapestet nem lehet legyőzni

Kép forrása: MTI

Karácsony Gergely Facebookon közzétett videójában felidézte, hogy a tavalyi év sokaknak életük legnehezebb időszaka volt. A főpolgármester beszélt a koronavírus-járvány okozta nehézségekről, Budapest pokoli nehéz helyzetéről és a fásultságról, és megüzente Orbánnak:

BUDAPESTET NEM LEHET LEGYŐZNI.

Újévi köszöntőjében úgy vélte, az emberek mintha kezdenének beletörődni a naponta közölt szomorú statisztikákba, elfelejtve azt, hogy a számok mögött emberi életek vannak, barátok, rokonok, ismerősök, akikről ugyanúgy nem szabad megfeledkezni, mint azokról, akik azért küzdenek, hogy legyőzzük a járványt.

A főpolgármester külön megköszönte a budapesti lakosoknak, hogy betartották a járványügyi szabályokat. Karácsony külön kitért arra is, hogy még

a közös baj sem volt elég ahhoz, hogy a magyar politikusok együttműködjenek. 

Bár a járvány megfékezése állami feladat, abból Budapest és az összes önkormányzat kivette részét, de a kormány csak egyik kezével küzd a járvány ellen, a másikkal az önkormányzatok, főleg az ellenzékiek ellen harcol.

A járvány gazdasági hatásait már tavaly is nagyon megsínylette Budapest, amelyet immár a kormány megszorításai, elvonásai is sújtanak, így az idei év legfontosabb feladata a közszolgáltatások biztosítása lesz. A főpolgármester ennek dacára biztos abban, hogy

Budapestet nem lehet legyőzni, mert ereje az öntudatos és szolidáris polgáraiban rejlik. Sem szűklátókörű politikusok, sem a járvány nem kerekedhet felül Budapest összetartó közösségén.

Karácsony Gergely abban bízik, hogy 2021 az újrakezdés és az újratervezés éve lehet. Hisz abban, hogy a vakcina segítségével az egész országban sikerül legyőzni a járványt, az élet visszatérhet a normális kerékvágásba, és utána még jobban fogunk vigyázni egymásra és a környezetünkre.

Gyurcsány Ferenc lemosta Áder János semmitmondó beszédét: szemléztük a pártelnökök köszöntőit

loading...