Fekete-Győr Andrásék egy kicsit túlgondolták, hogy komoly szakértők támogatják majd a Momentumot

Mándi László és a Momentum, kép forrása: Mándi László Facebook-oldala

A Blikk egy meglehetősen merész cikkel jelentkezett a napokban. A lap azt írja:

„A Momentum a jelek szerint komolyan gondolja, hogy igazi szakemberek segítségével vág neki a 2022-es választási kampánynak. Az egyik Bajnai Gordon lenne, aki az elmúlt tíz évben gyakorlatilag láthatatlanná vált a magyar közéletben.

– Leginkább a szakpolitkusaink felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértünk – kommentálta a Blikknek a helyzetet Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki hozzátette: nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe. Mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek.”

A Blikk hírei szerint tanácsadói minőségben segítheti az ellenzék munkáját még Bajnai mellett két egykori külügyminiszter, Jeszenszky Géza és Balázs Péter, az egykori jegybankelnök Bod Péter Ákos, ahogy Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter neve is felmerült.

Értjük, hogy Fekete-Győrnek imponál, hogy ilyen neves szakemberek állnak be mögé, de ez nem teljesen igaz. A felsoroltak sorban cáfolják meg a Momentum elnökének fantáziadús nyilatkozatát.

Bajnai Gordon

„Kényelmetlen helyzetben találtam magam az elmúlt napokban, muszáj megszólalnom” – írja Facebook-oldalán a volt miniszterelnök.

Fekete-Győr András adott csütörtökön hosszabb interjút, ebben engem is említett és pontosan fogalmazott: ”…és szoktam Bajnai Gordon volt miniszterelnök úrral is egyeztetni“. Ez így igaz.
Azóta nagy kört futott a sajtóban az ebből kreált klikkvadász hír, miszerint “Bajnai visszatér a politikába, a Momentum színeiben”. Ez így viszont már nem igaz – szögezi le Bajnai, aki civilként, volt kormányfőként
„aktívan támogatta azokat a bátrakat, akik hitelesen küzdenek Magyarország polgári, európai jövőjéért, az országot 10 éve maga alá gyűrő maffiakormány leváltásáért.”
Oszkó Péter
Bajnaihoz hasonlóan az egykori pénzügyminiszter is meglepődve szembesült a Momentumban elfoglalt vélt szerepéről.
Az atv.hu felhívta a Momentummal szintén hírbe hozott V21 csoport társalapítóját, Balázs Péter volt külügyminisztert, aki kérdésükre elmondta:
a V21 nem egyik vagy másik párt programjának kidolgozásában segédkezik, hanem a közös ellenzéki program gerincének összeállításán dolgozik.
A közös ellenzéki program, a közös lista Orbán leváltásának a kulcsa. Amíg valamelyik párt a saját céljaira akarja felhasználni a külső szakértők nevét, presztízsét, csak a széthúzást erősíti vele.
loading...