Azt hitted, Orbán nem tud nagyobbat hazudni? Akkor falnak mész a péntek reggeli meséje után

Kép forrása: MTI

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ismét beszélt a járványról, második hullámról, és többek közt a sokat emlegetett EU-csúcsról is. Az is kiderült az interjúból, hogy a magyar egészségügyi rendszer Európa egyik legjobbja.

A védekezéssel kapcsolatban ismét azt hangsúlyozta, „ nem szabad, hogy elragadjon bennünket a hév, a szív, a lelkesedés, a nyár, a Balaton”.

Legyen a fejünkben, hogy a vírus itt van közöttünk, nincs még vakcina, ha rosszul élünk vele együtt, annak meglesznek a következményei

– fogalmazott.

Orbán szerint márciusban, mikor megjelent a vírus Európában, jó okuk volt az embereknek a félelemre, mert felkészületlen érte a világot a járvány. A kormányfő kijelentette:

a magyar egészségügyi rendszer (..) Európa egyik legjobban teljesítő egészségügyi rendszere a mienk.

A külföldi utazásokkal kapcsolatban a miniszterelnök az tanácsolta, hogy ha valaki külföldre utazik, akkor a zöld jelzésű országokat válassza, mert a sárga vagy piros jelzésű helyekkel bajt hozhat az itthon maradó, fegyelmezett emberekre is.

Sok helyen megindult a második hullám, figyelmeztetett Orbán, és hozzátette: a magyar védekezés beállt, „ha tartjuk azt ahogy eddig éltünk, akkor nem lesz baj”. Ő maga minden reggel azzal kezdi a napomat, hogy megnézzem, halt-e meg magyar ember, mondta.

Orbán szerint többen dolgoznak most, mint januárban, és a lendület ugyan megtört, de ezt sikerült visszaállítani. Mint mondta: kell még néhány hét. Szerinte teljesítették, amit ígértek: annyi új munkahelyet hoznak létre, amennyit a vírus tönkretett.

A nemrég megszavazott uniós költségvetéssel kapcsolatban Orbán azt mondta, szeretné tisztázni, hogy mi „nem kapunk pénzt az EU-tól, hanem a nyugatiak által innen kivitt pénz egy részét szereztük vissza”.

A miniszterelnök szeretné, ha a magyarok úgy gondolkodnának, hogy ez úgy működik, hogy „megengedjük nekik, hogy beruházzanak itt, versenyre kényszerítsenek bennünket, ezért cserébe viszont azt várjuk el, hogy az így létrejövő profit egy részét juttassák vissza ide”.

loading...