Kénytelen volt engedni a Számvevőszék, újra kaphat támogatást a DK

Kép forrása: DK

Egy újabb lejárató, felfújt ügybe akarta keverni az Állami Mészárszék, vagyis számvevőszék a Demokratikus Koalíciót. A vádak azonban olyannyira tarthatatlanok voltak, hogy újra kaphat költségvetési támogatást a párt.

2019-re vonatkozóan a DK dokumentumokkal igazolta, hogy kialakította a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit – közölte kedden az Állami Számvevőszék (ÁSZ), ezzel megteremtette a lehetőséget a vagyonmegóvási intézkedés, vagyis a költségvetési támogatás felfüggesztésének visszavonására.

Az ÁSZ egyúttal tudomásul vette a DK intézkedési tervét, amelyet a párt a 2017-2018-ra vonatkozó ellenőrzés megállapításai alapján állított össze, ebben a DK elnöke kinyilvánította, hogy helyreállítja a párt gazdálkodásának törvényességét – olvasható a közleményben.

2019-re vonatkozóan dokumentumokkal igazolta a párt, hogy kialakította a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit – közölte kedden az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a DK ezzel megteremtette a lehetőséget a vagyonmegóvási intézkedés, vagyis a költségvetési támogatás felfüggesztésének visszavonására.

Természetesen a jobboldali sajtó az egész ügyet úgy állította be, mintha a DK bármiben is bűnös lenne. Most az ÁSZ kénytelen volt rá, hogy visszavonja a felfüggesztést, hiszen minden a helyén van. Nem úgy, mint a Számvevőszéknél, mert ott biztosan hiba van a toronyban.

loading...