A PDSZ elnöke szomorú döntésre jutott: elfáradt, egy igaz harcossal kevesebb a demokratikus oldalon

Kép forrása: Mónus Márton/MTI

Hétfőn, a PDSZ oldalán is közzétett levélben jelentette be lemondását Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke.

Szűcs a levélben úgy fogalmaz: hosszas átgondolás után jelentette be lemondását „a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmányi elnöki tisztségéről. Azok, akik ismernek engem, és akikkel együtt dolgoztam az utóbbi időben, tudják, hogy ezt a kérdést régóta fontolgattam, nem hirtelen elhatározásból született.”

„A legegyértelműbb siker pedig nyilván az a tény, hogy az utóbbi időben örvendetesen megnövekedett a PDSZ-be belépők száma. Csak az elmúlt fél évben többen léptek be szervezetünkbe, mint az elmúlt időszak legsikeresebb éveiben”

– emelte ki a leköszönő elnök.

Kiemelte, hogy ez komoly csapatmunka eredménye, az országos választmány (ov) néhány tagját név szerint is említette.

Szűcs arról is ír, hogy az utóbbi időben sokat utazott, munkáját Miskolcról igyekezett ellátni, és a kétlakiság már magában is nagy teher volt számára.

Hozzátette, az sem segített, hogy noha egyre több ügyben igyekeznek eljárni, lehetőségeik, eszközeik nem növekedtek az igényeknek megfelelően, „mivel a közös felelősségvállalásban van még hova fejlődnünk, engem is rettenetesen leterhelt – de nem csak engem, említett kollégáimat is”.

Márpedig, a hatalom intézkedéseivel szemben a közös felelősségvállalás alapvető érdek. A rengeteg harc és összetett feladat kimerített, felőrölt. Úgy éreztem, hogy a legjobb megoldás, ha most hátralépek

– írja.

Szűcs továbbra is az országos választmány tagja marad. Az átmeneti időszakban Komjáthy Anna, az ov elnökhelyettese látja el az elnöki feladatokat.

loading...