Elég volt: reagált a Magyar Orvosi Kamara Kásler Miklós szavaira

Kép forrása: Emberi Erőforrások Minisztériuma/Facebook

Közleményben reagált a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Kásler Miklós tegnapi megszólalására. Az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, hogy élete végéig köti a hippokratészi eskü, amelynek legfőbb törvénye, hogy a beteg érdeke az első.

Nyilvánvaló, hogy nem én bonyolítok le százmillió orvos-beteg találkozót, hanem az orvosok. Ők döntöttek tehát, saját felelősségük rajta, aki nem követte az utasításokat, nem volt összhangban saját hippokratészi esküjével

– mondta Kásler. A miniszteri percek című beszélgetős videóban elhangzottakról itt írtunk bővebben:

Kásler súlyos váddal illette az orvosokat: esküszegést emleget

A MOK közleményben reagált, amelyben azt írják, a teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter szavait:

Kásler Miklós miniszter mai nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárítja az ágyak felszabadításáról hozott utasításának szakmai-etikai következményeit, hippokratészi esküjük megszegésével is vádolva őket, a teljes orvostársadalom nevében visszautasítjuk.

A Kamara közleményében felszólítják a döntéshozókat, hogy vállalják fel végre a döntéseik következményeit:

a döntéshozók, miniszterek, akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást, mindenkor hitelesen vállalják fel döntéseik következményeit.

A nemzet érdeke, hogy egy tiszta, korrupció nélküli, a hibákat transzparensen feltáró és azokból folyamatosan tanuló, a betegeket középpontba helyező egészségügyünk legyen, írják a közleményben, ami ide kattintva elérhető.

loading...