A DK egy nagyon megalázó gyakorlatot fedett fel, méghozzá a kórházakban

Kép forrása: MTI

Közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció (DK), amiben azt írják: újabb megdöbbentő információ került a párt birtokába, ami tovább borzolhatja a kedélyeket:

Kiderült, hogy nemcsak a fizetésük lecsökkentésével alázzák meg a járvány frontvonalában dolgozókat, de ebből a kevés pénzből továbbra is levonják tőlük azt az összeget, amit a kórház területén való parkolásért kell fizetniük.

Vagyis amíg a veszélyhelyzet miatt a kormány mindenkinek ingyenessé tette a parkolást Budapesten, addig azoknak az embereknek, akik erejükön felül próbálnak vigyázni ránk, még ez a kedvezmény sem jár a munkahelyükön – áll a közleményben. Hozzáteszik:

valószínűleg nem csak a Szent Jánosban, hanem az állami kézben lévő egészségügyi intézmények legtöbbjében sem, ha ugyan nem mindegyikében.

Korábban a 24.hu írta meg, hogy kétszáz órát dolgoztak, mégis alig több mint 100 ezer forint az ápolók fizetése a János kórház Covid-osztályán.

Az ellenzéki párt szerint Kásler Miklós és az Orbán-kormány történelmi érdeme, – a kórházi ágyak kiürítése és a magas halálozási ráta mellett -, hogy a kórházi dolgozókat, orvosokat, nővéreket, ápolókat, mentősöket és a kórház tisztaságáért, a betegek ellátásáért felelős technikai személyzetet megalázzák.

loading...