Spicliország leszünk? Védelmébe vette a rémhírterjesztésért feljelentő polgármestert a fideszes képviselő

Kép forrása: Dr. Kovács József/Facebook

Pár nappal ezelőtt történt, hogy Gyula város fideszes polgármestere, Görgényi Ernő személyesen írt levelet a rendőrségnek, melyben jelentette Csóka-Szűcs János helyi ellenzéki aktivista Facebook-posztját, ami szerinte rémhírterjesztés, és akadályozza a védekezést is. Most reagált a térség fideszes országgyűlési képviselője – írja az Index.

Csóka-Szűcs bűne az volt, hogy egy helyi Facebook-csoportban megosztott egy posztot, amiben betegek hazaküldéséről írt, és tiltakozásra buzdította az embereket:

Egyetlen Facebookon leírt mondat miatt állították elő a gyulai ellenzéki kör elnökét

A város fideszes polgármestere pedig

még aznap levelet írt a rendőrségnek, amiben linkelve a helyi ellenzéki posztját azt írta, az alkalmas a zavarkeltésre, és akadályozza a védekezést.

Ennek következményeképp a rendőrség rabosította a férfit.

A polgármester hétfőn közleményben jelezte: azért fordult a rendőrséghez, mert „rengeteg kétségbeesett gyulai ember” kereste meg, hogy igaz-e a poszt tartalma.

Nincs két Fidesz – ezek ugyanazok!

Egy nappal később, kedd este Kovács József, a térség fideszes országgyűlési képviselője egy Facebook-posztban állt ki a gyulai polgármester mellett. Azt írta, szerinte a polgármestereknek szót kell emelniük a polgárok védelmében, és

Dr. Görgényi Ernő megítélése szerint jóhiszeműen járt el, amikor jelezte a gyulai Rendőrkapitányság irányába, hogy a közösségi médiában a lakosságot érintő és aggasztó hírek jelentek meg. Azt gondolom, innen már nem a polgármester úr felelőssége a további eljárás lefolytatása. 

Pénteken elfogadták Csóka-Szűcsnek a gyulai ügyészségen tett panaszát, így már nem gyanúsított az ellenzéki aktivista.

Varga Judit igazságügyi miniszter az ATV-ben kvázi elhatárolódott az esettől. Ő azt mondta: csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, és hogy „sajnos előfordul, hogy a hatóság téved.”

Annyit azért hozzáfűznénk Varga Juditnak, hogy igazából csak az nem hibázik, aki nem jelenti fel a saját választópolgárait a rendőrségen rémhírterjesztésért. Inkább egy ilyen vezető kellene Gyula városának.

loading...