Semjén olyan levelet küldött Kövérnek, amit egyszerűen nem lehet mire vélni

Elutazgatta a közpénzt a parlamenti imacsoport
Kép forrása: Semjén Zsolt Facebook-oldala

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium május 13-án este nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely 2021. január elsejétől betiltotta volna Magyarországon az egyszer használatos műanyagokat.

A terv tehát az volt, hogy jövő év elejétől betiltják a nejlonzacskót és a műanyag tasakot a zöldségeknek vagy a péksüteményeknek a boltokban. Ez azért (lett volna) szükséges mert az Európai Unió 2021-től betiltja a könnyen és olcsón helyettesíthető egyszer használatos műanyagokat.

De amikor már csak az volt hátra, hogy a beterjesztett törvényjavaslatot elfogadják, kedden délután az Országgyűlésben bejelentették:

a kormány visszavonta a törvényjavaslatot – írja a hvg.hu.

Az indítvány visszavonása ma, május 19-én történt meg. A Semjén Zsolt által jegyzett és Kövér László házelnöknek címzett levélben csak az áll, hogy:

az egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról szóló törvényjavaslatot a kormány nevében visszavonom.

Gulyás Gergely már a a múlt heti Kormányinfón is azt mondta, hogy a szabályozás egy uniós kényszer, és nem feltétlenül a jó szándékuk miatt teszik, hanem azért, mert van egy uniós elvárás.

Úgy tűnik, a kormány most mégis arra a döntésre jutott, hogy figyelmen kívül hagyják az uniós elvárást, és egyelőre nem lépnek a ügyben. Lehet, hogy Semjén szívószállal szereti inni a kólát, úgyhogy fuldokolhatunk továbbra is a műanyag szemetükben.

loading...