Orbán kitalált egy sokkal keményebb javaslatot, mint a felhatalmazási törvény – mit akarhat vele?

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Parlament törvényalkotási bizottsága azt javasolja, hogy az augusztus 20-i ünnep alkalmából az állam mellett a fővárosnak, hogy az érintett kerületi önkormányzatoknak ingyenesen kell átengedniük augusztus 15. és 25. között a közterületeket az állami ünnep szervezője számára – írja az mfor.hu cikke alapján a hvg.hu.

Nagy vitákat váltott ki a tervezet, főként az önkormányzati jogkörök csorbítása miatt, amelyekről mindenféle konszenzus nélkül döntöttek a veszélyhelyzetre hivatkozva, elsorvasztva a Fideszen kívül eső utolsó védőbástyákat.

A felsorolásban ezek a közterületek szerepelnek:

  • a világörökségről szóló törvény alapján meghatározott fővárosi világörökségi területek
  • az Árpád híd területe
  • a Petőfi híd területe
  • a Rákóczi híd területe
  • a Margitsziget területe
  • az Óbudai-sziget területe

A dokumentum további, a tulajdonjog korlátozását jelentő szabályt is előkészít, amikor előírnák, hogy a közterület tulajdonosa csak az állami ünnep szervezője felé tett előzetes értesítés alapján és előzetes egyetértő nyilatkozatával engedélyezheti a terület használatát más célokra ebben az időszakban.

Vajon mire kell Orbánéknak mindez? Mit akarnak ezzel elérni? Annyi biztos, hogy most már a járványra való hivatkozás nem módi, helyébe lép az állami ünnepek általi alibi.

Mindezek mellett méltóképp emlékezzünk Szent Istvánra, és a Magyar Állam megalapítására, hiszen még ez a felcsúti teljhatalmú nagyúr sem tudja lemosni azt az összetartást, amit már egyszer egységesen mutattunk meg az önkormányzati választások során.

Bízzunk abban, hogy a Haza egyszer valóban fényre derül majd.

loading...