Ezt hogy magyarázza majd a Fidesz? Egy polgármester többet mondott a kelleténél

Amerikai drónnal ütközött össze egy orosz vadászgép

A borsodnádasdi idősotthon legalább fele koronavírus-fertőzött lehet, írta Facebook-posztjában a település fideszes polgármestere, Kormos Krisztián.

A kormánypárti városvezető pénteken azt jelezte, hogy három új fertőzöttet találtak, így összesen négy pozitív van az otthonban, amelynek egyébként nem az önkormányzat a fenntartója, csak a kormány próbálja a bábjai által elérni azt a látszatot, amely szerint a helyi településvezető felel mindenért.

A fideszes Kormos szombaton még több megbetegedést jelentett. Az adatairól azt mondta, nem hivatalosak, de hitelesnek mondható helyről származnak.

(Na vajon honnan származhat egy ilyen hiteles fideszes információ?)

A napokban egyébként az otthon összes ellátottját és gondozóját tesztelték, derült ki a posztból, ahogy az is, hogy a teszteléseket és kontaktkutatásokat folytatni fogják a hatóságok.

„A mai napon érkeznek a tesztek eredményei az érintettekhez – amiről nem hivatalosan, de hitelesnek mondható helyről – elmondható, hogy az intézmény jelentős százaléka koronavírussal fertőzött. Ténylegesen nem tudok pontos számokat, de úgy tűnik, a 41 fős intézmény több mint fele érintett”

– írta Orbán kutyája, Kormos. Hozzátette: a hivatalos tájékoztatás ellenére azért tartotta fontosnak a lakosság informálását, hogy még jobban figyeljenek a szabályok betartására, hiszen

„nagy a valószínűsége annak, hogy a fertőzés kikerült az intézmény falain kívülre is – vagy onnan került be.”

Hogy veszi ki magát, és hogyan jön ő ahhoz, Kormos képviselő úr, hogy véleményt nyilvánítson járványügyi kérdésekben, ugyanis csak és kizárólag az operatív törzs közölhet információt.

Hogy is van ez, Kormos úr?

loading...