Szijjártó Péter: a kutya ugat, a karaván halad

Kép forrása: Máthé Zoltán/MTI

Szijjártó Péter kedd reggeli Facebook-bejegyzésében nyolcszor írta le azt, hogy „nemzetközi liberális mainstream”.

Azoknak üzent a külügyminiszter, akik szerint rossz ötlet időkorlát nélkül kiiktatni a magyar parlament kontrollját a kormány felett.

„A nemzetközi liberális mainstream megtámadott minket tíz éve, amikor hazaküldtük az IMF-et, és megszorítások helyett adót csökkentettünk, segély helyett munkát adtunk, így megvédtük a gazdasági összeomlástól Magyarországot.

A nemzetközi liberális mainstream megtámadott minket öt éve is, amikor elutasítottuk az illegális migránsok letelepítéséről szóló kötelező kvótákat, kerítést építettünk a déli határra, odavezényeltük a rendőrséget és a honvédséget, ezzel pedig megvédtük a magyar emberek biztonságát.

A nemzetközi liberális mainstream megtámadott minket most is, amikor felhatalmazást kaptunk a demokratikusan választott Magyar Országgyűléstől arra, hogy megvédjük hazánkat a világjárvánnyal szemben” – írta Szijjártó.

A külügyminiszer szerint ebbe a nemzetközi liberális mainstreambe beletartoznak:

„a bukott olasz baloldali miniszterelnök, az örök nagykoalíciós kistestvér német szocialisták, a választást soha nem nyert osztrák zöldek és luxemburgi kommunisták, valamint a szélsőségesen intoleráns északi liberálisok”.

De „a nemzetközi liberális mainstream hisztije már unalmas. Ezért nem is érdekel minket” – írja Szijjártó.

„Fontosabb dolgaink vannak: megvédeni a magyarokat a világjárványtól, hazahozni külföldön rekedt honfitársainkat és újraindítani a gazdaságunkat”

– fogalmaz, majd azzal zárja gondolatmenetét a külügyminiszter, hogy:

A kutya ugat, a karaván halad.

loading...