Hollandia, Spanyolország és Törökország is hibás maszkokat, teszteket kapott Kínából

Kép forrása: Unsplash

Több százezer arcmaszkot kellett visszahívnia Hollandiának, miután kiderült, hogy a Kínából érkezett védőeszközök nem felelnek meg a minőségi követelményeknek – írja a Euronews.

A holland hatóságok március 21-én 1,3 millió darab maszkot kaptak Kínából, és ennek egy részét a koronavírussal küzdő kórházaknak és más egészségügyi intézményeknek osztották szét.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a KN95-ös minősítéssel rendelkező maszkok szűrői hibásak. A holland állami média szerint 600 ezer maszkot hívnak vissza.

Nem csak Hollandia kapott használhatatlan felszerelést: Spanyolország csütörtökön jelentette be, hogy visszaküldenek egy 640 ezres gyorsteszt-szállítmányt, miután a már behozott tételekről kiderült, hogy nagyon alacsony hatékonyságúak a tesztek.

A török egészségügyi miniszter is hasonló tapasztalatokról számolt be. Pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy egy kínai cégtő olyan gyorsteszteket kaptak, amelyek nem feleltek meg az ország hatékonysági normáinak, és ehelyett egy másik kínai vállalkozást választottak ki a tesztek szállítására.

loading...