Elég volt az életkori moralizálásból: a nyugdíjasoknak is be kell tartani a szabályokat!

Jogosítvány időseknek: új szabályozás jön?
Kép forrása: MTI- - a képünk illusztráció

„Az alapvető tiszteletet mindenkinek meg kell adni, kisfiam, de az életkor önmagában nem ok arra, hogy valaki előtt leborulj!” – ezt szokta mondani a nagymamám kiskoromban. Most értettem meg, hogy miért is igaz, amit mondott.

Számos cikket olvashatunk a Facebookon elégedetlen nyugdíjasokról, akik már 9 előtt piacoznának, de ezt az új szabályozás miatt nem tehetik meg. Aki szóváteszi, hogy talán nem a kívánságkosár heti eredményeként született meg az időintervallum, hanem a szükségszerűség okán, az garantáltan számíthat arra, hogy szépkorú ismerősei kioktatják majd tiszteletből.

Ha tetszik, ha nem, a gazdaság motorja az a dolgozó réteg, akinek be kell érnie a munkahelyére! Ők tartják fenn az egyensúlyt, a termelést, amíg a rendkívüli helyzet tart. Ha ezek az emberek nem tudnak reggel vásárolni, lehet, hogy nem is jutnak élelemhez egész nap.

Aki nyugdíjasként nem hajlandó meghozni azt az áldozatot, hogy 9 órától kezdje meg a vásárlást, és kitolja egy kicsit a főzést, az milyen tiszteletet vár a fiatal generációtól?

A vírus nem válogat, nem kéri el a személyidet, mielőtt megfertőz, viszont óriási arányban vannak azok az idősek, akiket ledönt a lábukról, és akik lélegeztetőgépen reménykedhetnek abban, hogy az immunrendszerükben maradt még annyi szufla, hogy legyőzze a kórt.

Mi lesz akkor, kedves nyugdíjasok, ha Olaszországhoz hasonlóan ezek a gépek már foglaltak lesznek?

A legkegyetlenebb dolga annak az orvosnak van, aki emberi életekről dönt, amikor már nincsenek szabad gépek. Ha nincs kapacitás, ha nem tudnak üzembe helyezni több gépet, mert azokat a piacon mászkáló nyugdíjasok foglalják el, korcsoport szerint történik az osztályozás. Ezt senki nem akarja még elképzelni sem.

Tiszteletet a bölcseknek!

Minden olyan idős embert, aki otthon marad erre az időre, tettekben és szavakban tisztelek fiatalként, mert tisztelet jár a bölcseknek és azoknak, akik sem a saját, sem mások egészségét nem kockáztatják felesleges sétálgatással. Számos társammal együtt önkéntesként segítünk nekik a bevásárlásban, a gyógyszereik kiváltásában. A legtöbb önkormányzatban van lehetőség a díjmentes szolgáltatás igénybevételére.

Kérem azokat, akik mégis eljárnak otthonról, hogy mérlegeljék a fentieket! Ha nem tudják, miként kérjenek segítséget, keressenek meg az info@ellenszel.hu e-mail címen, vagy a Facebook-oldalunkon, és megkeresem nekik a körzetükben lévő segítőt!

Jó egészséget kívánok tiszta szívemből, és kérek mindenkit a szabályok betartására, hogy ez meg is valósulhasson!

Jabronka Richárd

loading...