A NER gazdagodását semmi sem állítja meg – Mészáros Lőrinc öccsére közpénzeső hull

Kép forrása: Kovács Tamás/MTI

Még csak március van, de Mészáros János két cége, az Adept Enviro Kft. és a Herceghalom Interat Zrt. már közpénzes munkához jutott – írja a 24.hu.

Legújabb cége, az Adept Enviro Kft. a Naturaqua Környezetvédelmi Zrt.-vel és a Wessling Hungary Környezetvédelmi Kft.-vel közösen nyert el egy 1,5 milliárd forintos keretszerződést a balatonfűzfői Nitrokémia Zrt.-től. A cégek monitoring, mintavételi, laboratóriumi és szakértői feladatokat látnak el.

A Herceghalom Interat nevű Mészáros-cég pedig a Hidrot Kft.-vel közösen 241,1 millió forintért szállíthat 12 darab IRUS Deltrak 2.5-ös rádiós fűkaszálógépet és adaptereket az állami cégnek.

A 24.hu azt írja, mindkét cég dolgozott már közpénzes munkán, az Apedt Enviro például már négy hónappal azután megnyert egy 260 millió forintos közbeszerzés az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól, hogy Mészáros János megvette.

Leggyakrabban a Magyar Közúttal való üzleti kapcsolatáról cikkeznek, hiszen az állami cégnek szállított már téli és nyári adaptereket, számos ruházati terméket, sőt: az erdőkertesi Egomax Kft.-vel közösen egy másik Mészáros János érdekeltségében lévő vállalkozás, a Híd-Tám Kft. nyerte el a közútkezelő hidak karbantartására vonatkozó 3 milliárd forintos keretszerződését.

Ahogy testvére, Mészáros Lőrinc, Mészáros János sem szűkölködik állami megrendelésekben. A portál számításai szerint cégei csak tavaly 7,7 milliárd forint értékben jutottak közpénzből finanszírozott munkákhoz.

loading...