Nyílt fenyegetőzésbe kezdett a kormány, mert nem az történik, amit a Fidesz szeretne

Kép forrása: Soós Lajos/MTI

Lájkold az Ellenszél Facebook-oldalát, hogy értesülj a legfontosabb posztokról!

Gulyás Gergely sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány felfüggeszti a színházak finanszírozásáról szóló tárgyalásokat a fővárossal, amennyiben a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy dönt, hogy nem Bán Teodórát, hanem Benkő Nórát választja meg a Szabad Tér Színház ügyvezetőjévé.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: a Fővárosi Közgyűlés szakmai bizottsága egyhangú döntéssel támogatta a Szabad Tér Színház eddigi igazgatója, Bán Teodóra pályázatát, Benkő Nóráét viszont elutasította, Karácsony Gergely főpolgármester ennek ellenére utóbbi jelölt megválasztását javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek.

Gulyás Gergely szerint a történtek előtt megállapodás közeli helyzet alakult ki a kormány és a főváros közötti tárgyalásokon a színházak finanszírozásáról. Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője hozzátette: a budapesti színházak összfinanszírozása tavaly mintegy 7 milliárd forint volt, míg most 2,2 milliárd szerepel a Főváros költségvetésében erre a célra.

A Fidesz nyílt fenyegetőzésbe kezdett. Ha nem az történik, amit a kormány akar, azt megtorolják. Ez nemcsak a színházak esetén van így, hanem minden olyan területen, ahol nem érvényesül az akaratuk.

Az önkormányzati választás eredménye jó példa arra, hogy a magyarok tudnak tenni a Fidesz hatalma ellen. Nem kell engednünk a fenyegetéseiknek!

 

loading...