Ellenzékieket és újságírókat vertek a felbőszült fideszesek, úgy tudjuk már vér is folyik

Szabó Gábor ellenzéki civil aktivista a támadás után

Csütörtök délután megtelt az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal előtti tér a Fidesz tüntetésén.

A 444 helyszínről jelentkező kollégája arról adott hírt, hogy a fideszes tüntetők összecsaptak az ellentüntetőkkel, kitépték a kezükből a hangosítójukat, és több újságírót megtámadtak és leköptek. Inzultálták a 444 egyik munkatársát is, videósuk kezéből megpróbálták kicsavarni a kamerát.

Az Ellenszél információi szerint Szabó Gábor civil ellenzéki aktivistát is megtámadták, ő (ahogy képünkön is látszik) súlyos fejsérülést szenvedett, folyt a vér a sebeiből. A hvg publicistáját, Hont Andrást a fideszes főprovokátor Bede Zsolt inzultálta.

A tüntetésen kint van többek között Rézműves Benjamin Dániel (DK), aki a tüntetés legerősebb fotóját tette közzé.

A színpad mögötti kivetítőn egyébként az a mondat volt olvasható: Állítsuk meg a gyűlöletet. A fideszesek azonban ismét megmutatták, hogy a gyűlölet ellen soha nem akartak, és soha nem is fognak fellépni.

Frissítés 1, 18:24: Antal Nikoletta Henrietta elmondta az Ellenszélnek, hogy Szabó Gábort elvitték a mentők a fejsérülése miatt.

Frissítés 2, 18:30: A fideszesek közül a „legbátrabbak” jelenleg is patkányozzák az elszeparált ellentüntetőket. „Most pofázzál!” – kiabálják nekik bőszen a rendőrsorfal mögül.

Frissítés 3, 18:45: A rendőrsorfal jelenleg is az ellentüntetők és a fideszesek között, folyamatosak a bekiabálások, szidalmazások a kormánypártiak részéről.

Frissítés 4, 18:53: Antal Nikoletta Henrietta az Ellenszélnek az írta, hogy a rendőrök eltetetik vele a telefonját épp, mert tanúként fogják kihallgatni a rendőrségen, ugyanis elfogták a feltételezett elkövetőt, aki Szabó Gábor civil aktivistát bántalmazta. 

Frissítés 5, 21:17: Információink szerint Szabó Gábort ellátták az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben, agyrázkódást állapítottak meg nála, egyelőre nincs kihallgatható állapotban, így őt a VII. kerületi rendőrkapitányság a mai napra nem idézte be. Antal Nikoletta Henrietta a rendőrséggel szemben panaszt kíván emelni, mivel a tüntetésen történt atrocitást megelőzően az ellentüntetők személyesen jelentették be a demonstrációjukat a rendőrkapitányságon úgynevezett gyors reagálású (sürgős) gyülekezésként a Niedermüller Pétert patkányként ábrázoló plakátok megjelenése okán. Annek ellenére, hogy a hatóság tudott arról, hogy akár több ezer felbőszült tüntető nézhet szembe egy maroknyi ellentüntetővel, Antal elmondása szerint mindössze néhány járőrt küldtek a két csapat közé, még az ellentüntetők külön kérésére sem vezényeltek oda rendőrsorfalat.

Az Ellenszél megkeresést küldött a BRFK sajtóosztályának, amelyben a rendőrséget kérdezzük arról, hogy miként verhettek meg újságírókat és a gyülekezési jogukat jogszerűen gyakorló állampolgárokat a fideszes tüntetés résztvevői, illetve miután a demonstráció elvesztette békés jellegét, miért nem oszlatták fel azt a sértettek ez irányú kérésének eleget téve. Amint választ kapunk cikkünket frissítjük!

Frissítés 6, 2020.01.31 – 15:34 – Megkaptuk a BRFK válaszait. Itt olvashatod, hogy mit reagáltak.

loading...