Kiemelten foglalkozik a rendőrség a Borkai Zsolt körüli ügyekkel – több száz millió forintnyi készpénzt is lefoglaltak

Kép forrása: MTI

Összesen négy, Borkai Zsoltot érintő ügyben folyik jelenleg nyomozás, az egyikben a volt győri polgármester és ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán a sértett – írja a Magyar Nemzet.

Az ORFK azt közölte, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat.

A lap úgy értesült, hogy a rendőrség eddig különféle iratokat foglalt le, és találtak több száz millió forintnyi készpénzt „egy győri érintett egyik ingatlanában”. Arra azonban nem válaszoltak, hogy tart-e még annak a több száz millió forintnyi készpénz eredetének a vizsgálata.

Az ügyvédjeként elhíresült kiszivárogtató drogfogyasztás mellett korrupciós vádakkal is illette a szereplőket. Az elhangzottak alapján ellenzéki politikusok, valamint Tényi István tett feljelentést ismeretlen elkövető ellen.

A Magyar Nemzet Tényítől tudja, hogy a volt győri polgármester, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, valamint az Audi-földek adásvétele köré csoportosuló ügyeket egyesítették, és az NNI korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályának kiemelt ügyek osztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Úgy tűnik, a rendőrség komolyan veszi ezeket az ügyeket. Lehet, hogy van mitől félnie a győri korrupciós polipnak?

 

 

loading...