Az összefogás felrúgásával köszönti az újévet a Momentum

Kép forrása: Kerpel-Fronius Gábor Facebook-oldala

Angyalföldön áll a bál. Az önkormányzati választások sikerét adó összefogás szelleme ugyanis megtörni látszik. Lényegében a Fidesz legyőzésének kulcsa került veszélybe a Momentum széthúzásával.

A kiváltó okok

Az egyik választókerületben időközi választást kell kiírni, a jelölésről született egy megállapodás a pártok között, viszont Kerpel-Fronius Gábor és csapata „meggondolta magát.”

A momentumos Kerpel-Fronius Gábor elismerte, hogy ígéretet tett az MSZP-nek arra, hogy pártja átadja a jelölés jogát, de ezt utólag hibás döntésnek tartja.

Mi ezzel a gond?

A XIII. kerületben nagy támogatottsága van a Tóth József által vezetett baloldalnak. Tény, hogy az MSZP nagyon sokat veszített népszerűségéből, azonban épp Angyalföldön felrúgni egy megállapodást, nem a kerületi viszonyokban tesz kárt, hanem a budapesti önkormányzati siker fűszerét, az acsarkodás helyetti együttműködést veszélyezteti.

Az MSZP szerint még megegyezhetnek a Momentummal, de a párt szerint nem jelent gondot az sem, ha ezt egyfajta előválasztásnak tekintik 2022 előtt.

Angyalföldön március elsején lesz az időközi választás. Ennek eredménye azonban nem befolyásolja a biztos összellenzéki többséget a kerületi képviselő-testületben, vagyis a Momentum magánakciójával az ellenzéki pártok összességének megítélését rontja.

Egy mandátumért vajon tényleg megéri?

loading...