Az Orbán-kormány fegyvereket kezdett halmozni – tippelj, mi az oka!

Kép forrása: MTI

A német Deutsche Welle írta meg, hogy rekordot döntött idén a német fegyverexport, és Magyarország a legnagyobb vásárlója a német fegyvereknek. Az Orbán-kormány a második helyezett Egyiptomnál is több mint kétszer annyiért vásárolt fegyvereket az évben.

Német baloldali és zöld politikusok kérték ki az idei fegyverexport adatait, ebből derült ki:

Magyarország az 1,77 milliárd eurós, közel 600 milliárd forintos megrendelésével minden más országnál nagyvonalúbban pörgette idén a német hadiipart.

Magyarország különben az Egyesült Államok hadiiparának is tekintélyes megrenelést leadására készült idén: 500 millió dollár értékben, körülbelül 150 milliárd forintért vásárolna 180 darab AIM-120C-7 közepes hatótávú levegő-levegő rakétákat (AMRAAM), az eszközöket a Raytheon gyártaná le.

Mindez annak a Zrínyi 2026 honvédelmi fejlesztési programnak keretében történik, mely részeként azokat a business jet-eket és utasszállítókat is vette a honvédség, melyekkel Orbán Viktor szokott utazni.

A magyar kormány nagyon pörgeti a fegyvervásárlásokat, de nem egészen világos, hogy mi áll a százmilliárdos vásárlások hátterében. Kik ellen készülünk háborúzni?

 

 

loading...