Oldalfeltöréssel akarták megakadályozni, hogy a DK-s polgármester kipakolja a Fidesz-közeli szerződéseket

Kép forrása: Niedermüller Péter Facebook oldala

Feljelentést tett az erzsébetvárosi jegyző kedden, miután kétszer is feltörték ismeretlenek hétfő délután az önkormányzat internetes oldalát, és trágár szöveggel fenyegették meg a kerület új DK-s vezetőjét. A polgármester szerint a hackertámadás éppen azután történt, hogy a VII. kerület új vezetése elkezdte nyilvánosságra hozni a korábbi években megkötött szerződéseket.

A DK-s polgármester az Indexnek azt mondta, hogy a publikussá tett szerződések nyilvánvalóan sérthetnek bizonyos érdekköröket, és hogy neki nincs üldözési mániája, de furcsa egybeesés, hogy pont akkor történt a támadás, amikor közzétették a dokumentumokat:

Az önkormányzati cégek szerződéseiről van szó, ami nyilvánvalóan bizonyos érdekeket sérthet. Lehet azt mondani, hogy ez véletlen, és nekem nincs is különösebb üldözési mániám, de azért ez mégiscsak furcsa egybeesés

Niedermüller szerint azért döntött úgy, hogy felfüggeszti az önkormányzati honlapot addig, míg megfelelően le nem tudják azt védeni, mert minősíthetetlen stílusú, ordenáré szövegekre nincs szüksége a kerületi nyilvánosságnak. Ő maga azt mondta, a trágár szavakat, amikkel illeték őt, azért nem veszi magára, mert tudja, hogy „bizonyos köröknek a kedvence”.

A polgármester szerint a történtek után egyértelművé vált, hogy vannak bizonyos szereplők, akik okkal tartanak ettől az átvilágítástól, de folytatni fogják ezt a munkát és az átvilágítás után elszámoltatás következik.

loading...