Hatalmas öklöst vitt be a New York Times Orbán sajtójának

Kép forrása - MTI/Máthé Zoltán

A New York Times mutatta meg az amerikai olvasóknak, hogyan néznek ki a magyar kórházak, amik helyett Orbán stadionokra költi a pénzt.

A NYT cikke a miniszterelnök felcsúti otthonának a szomszédságában található stadion bemutatásával kezdődik. Azt írják, a stadion mindennel fel van szerelve, mint például fűtött gyep, orvos. A felcsúti stadiont az ugyanabban a megyében található legnagyobb kórházzal állítják szembe, miszerint ott már közel sem olyan rózsás a helyzet mint a stadionban, többet között nincs szappan a sürgősségin, valamint nem működik több piszoár sem.

A későbbiekben a súlyos orvoshiányra hívják fel a figyelmet, mondván, hogy nagyon sok orvos hagyta el az országot, ami orvoshiányhoz vezetett. A futballba pedig hiába öntik a pénzt, eredménye nincs.

A cikkben kitérnek még a TAO-rendszerre, a magyar főügyészségre, a korrupcióra, de még Mészáros Lőrinc mesébe illő meggazdagodására is.

Úgy gondoljuk, ha vezető amerikai lapok a magyar korrupcióval és egészségüggyel foglalkoznak, akkor talán az sem elképzelhetetlen, hogy az MTVA-nál is tudják, mi folyik az országban, milyen állapotban van az egészségügy.

loading...