Dobrev Klára: Orbán újabb embere fog megbukni Brüsszelben

Kép forrása - MTI/Máthé Zoltán

Dobrev Klára a Facebook oldalán vette végig, hogyan alakul Orbán embereinek a sorsa Brüsszelben.

Vannak olyan fideszes politikusok, akiknek nem megy olyan jól Brüsszelben. Ilyen például a többször elkaszált Hidvéghi Balázs és Trócsányi László, most úgy tűnik, ehhez a csapathoz csatlakozhat hamarosan miniszterelnökünk új embere, Várhelyi Olivér is.

Dobrev felsorolja azt a három feltételt, amelynek meg kell hogy feleljen egy biztos, rögtön hozzá is teszi, nem felel meg ezeknek Orbán embere:

Értsen ahhoz, amit csinálnia kell, legyen elkötelezett a közös európai ügy iránt, végül pedig legyen független személyiség. Várhelyi Olivér ezeknek a feltételeknek nem felel meg.

Szerinte ezeknek nem felel meg Várhelyi, mert nem mondhatunk olyat, amit az új biztosjelölt mondott az EU-ról. Várhelyi szerint ugyanis az EP-nél alapelv, hogy olyan pénzt költs el, amit még meg sem kerestél. Ennek kicsit ellentmond az, igaz nem pénzről van szó, hogy Orbán Bakuban olyan ígéretet tett, amelyhez nincs is meg az embere.

Várhelyi meghallgatása hétfőn lesz, találkozik az Európai Bizottság elnökével, ehhez annyit fűz hozzá Dobrev Klára, hogy szerinte Ursula von der Leyen hétfőig meg fogja ismerni a fenti tényeket.

Retteghet a Fidesz, hiszen Dobrev eddig mindig felfedte az európai politikusok előtt az igazi arcukat.

loading...