Orbán: nem az én dolgom, hogy pálcát törjek Borkai fölött

Kép forrása: Koszticsák Szilárd/MTI

Tegnap este, a kormánypártok kihelyezett frakcióülése előtt, a HírTV-nek adott interjút Orbán Viktor.

A miniszterelnök azzal kezdte, hogy a kormány együttműködésre törekszik Karácsony Gergely megválasztott főpolgármesterrel, és a még Tarlós Istvánnal megkötött megállapodásokat továbbra is érvényben tartja. Megígérte, hogy megszólal a Borkai-ügy kapcsán is, ami szintén szerda estére tolódott.

A miniszterelnök szerint a kormánypártok megnyerték a választásokat, de érzékeny vereségeket is szenvedtek, főleg Budapesten, de más nagyvárosokban is:

Az önkormányzati választást azt megnyertük, de érzékeny veszteségeket szenvedtünk el különösen Budapesten, de néhány nagyvárosban is, olyan városokban is, amelyek különösen közel állnak a szívünkhöz.

A budapesti kudarcról azt mondta, hogy elfogadják az eredményt, neki pedig annyi dolga van jelenleg, hogy esélyt adjon Karácsony Gergelynek a jó kormányzásra, hiszen ez egy demokrácia, és pártállástól függetlenül jó viszonyt kell ápolni a megválasztott önkormányzatokkal, ezért is maradhatnak érvényben még az előző főpolgármesterrel köttetett megállapodások:

Azokat a megállapodásokat, amiket Tarlós Istvánnal kötöttek, továbbra is változatlanul érvényben fogják tartani.

A Borkai-ügy a miniszterelnök szerint biztosan negatív hatással volt a választási eredményekre, de hozzátette, hogy nem dolga az, hogy pálcát törjön mások felett. A Fidesz elnökeként azonban nyilvánvalóvá kellett tenni, hogy ilyesminek nincs helye a közösségben, ennek eredményeként lépett ki Borkai.

A kormányfő beszélt még a török offenzíváról, nemzeti érdekként hivatkozva annak támogatására, valamint a frakcióülés témáiról, a családvédelmi akciótervről, magyar falu programról és a gazdasági növekedés fenntartásáról.

 

 

loading...