Retteghetnek a fideszesek: V. Naszályi Márta minden szerződést felülvizsgál

Kép forrása: V. Naszályi Márta Facebook-oldala

V. Naszályi Márta az I. kerület frissen megválasztott polgármestere nyilatkozott a 24.hu-nak, és első feladataként azt jelölte meg, hogy felmérje a került lakhatási problémáit, és egy olyan bérlakásrendszer kidolgozására hivatott, amely mindenki számára méltányos, ehhez 2 szempontot kellene figyelembe venni:

  • az egyik, hogy a közvélemény számára felháborító ügyeket rendezni kell, az igazságtalanságokat meg kell szüntetni, jóvá kell tenni.
  • A másik, hogy olyan helyzetet kell teremteni, hogy többé ne önkényes döntések szülessenek, hanem méltányos és átlátható folyamatok során lehessen lakáshoz jutni, és mindenki előre tudhassa, hogy mire számíthat.

Az ellenzéki polgármester már évek óta azon dolgozott, azért küzdött, hogy a bérlakásmutyi szerződéseit tegyék nyilvánossá, de nem járt sikerrel. Most azonban, hogy megválasztották, rálát minden szerződésre, és a rendszer felülvizsgálata mellett, az összes szerződés nyilvánossá tételét is ígéri:

„Nem szeretnénk egy „Bayer, Palkovics, Nagy Gábor Tamás rendeletet”, hanem valóban rendszerszintű rendeletet szeretnénk hozni, ami méltányos a kerületben élőkhöz” – fűzte hozzá a polgármester asszony.

A budapesti ellenzéki közgyűlési többség lehetőséget teremt arra, hogy az összes csontvázat kirángassák a Fidesz szekrényéből.

loading...