„Ezt engedjem el? Ez a hatalmam alapja!” – így értékelte Orbán Viktor a választást egy elfogott levélben

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Virányi András (Bandita) a blogjában írt egy választásértékelőt Orbán Viktor miniszterelnök nevében. A levél fiktív, a blog tartalmát változtatás nélkül közöljük:

„Orbán Viktor kint áll az erkélyen, és letekint a fővárosra a Várból.

Keze szokás szerint bunkó módon zsebre van basszva, és tökeit simogatva köp egy nagyot a város felé.

„Azt hiszitek, legyőztetek? Azt hiszitek, most minden más lesz? Azt hiszitek, meghátrálok?

Nagyon tévedtek!

Nem nyertetek semmit, nem értek semmit, nem változik semmi. Én osztom be a pénzetek, én döntöm el abból mi legyen, én vagyok a miniszterelnökötök!

Hogy ez nem tetszik neked? És miért érdekelne ez engem? Még mindig az én seggem nyalja a legfőbb ügyész, még mindig nekem van kétharmadom, még mindig én mondom meg mi lesz ebben az országban.

Majd meglátjuk, ki nevet a végén! Vizsgálódni akartok? Nem kell több stadion? Fejezzem be a lopást? Észnél legyetek, prolik!

Ez az én országon, itt az történik amit én akarok!”

Fejében kavarognak a bosszúszomjas gondolatok. Arcán látszik a visszafolytott indulat, amely mély ráncokat vésett a homlokára.

Keze görcsösen kapaszkodik a közpénz csapjához, szája széle remeg amikor rá tekint.

„Ezt engedjem el? Ez a hatalmam alapja! Ennek köszönhetően vagyok gazdag. Meg a családom is. Meg aki velem tart. Azokat pedig nem hagyhatom cserben, mert egyből ellenem fordulnak, ha nem éreztem belőle őket.

Demokrácia? Választás? Ki a francot érdekel?

Az egyiket eltiprom mert csak akadályozza az akaratom, a másikat meg megveszem zsák krumpliért mert pont ennyit ér a szememben.” A városban közben lassan kivilágosodik. A Tiborcz lámpák halovány fénye lassan kialszik.

Közeledik az ébredés, egyre több ember szeme nyílik rá a józan észre. És nem sokára itt a karácsony is.

loading...