Orbán Viktornak tudnia kellet Győr szétlopásáról: vizsgálatot indíthat az ügyészség!

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A napokban nyilvánosságra került dokumentumok alapján egy szisztematikus hálózat épült fel Borkai Zsolt körül Győrben. Egy ilyen terebélyes korrupciós polip létezéséről kizárt, hogy ne tudott volna a miniszterelnök – véli a DK.

Barkóczi Balázs a DK szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: az elmúlt napok oknyomozó cikkei és nyilvánosságra került információi pontosan megmutatták, hogy Borkai Zsolt maffiamódszerekkel szállta meg Győrt, és telepedett rá a város pénzére.

Földmutyi, túlárazott EU-s pályázatok, rokonok bevonása a bizniszekbe egyaránt szerepeltek az étlapon.

A DK szerint az ország egyetlen pontján sem történhet meg ilyesmi Orbán Viktor tudta és beleegyezése nélkül. A kérdés már csak az, hogy a miniszterelnök milyen jutalékban részesült a győri lopásokból. Hány százalékot kapott a mindenek felett szemet hunyó kormányfő? – teszi fel a kérdést a szóvivő.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy az ügyészség hivatalból indítson eljárást. Ha ezt nem teszik meg, minden bizonnyal Orbán Viktor is haszonélvezője a győri lopásoknak.

„Amit Borkai csinál, az nem a győri modell, hanem a Fidesz-modell. Ez történik minden Fidesz által vezetett városban. Borkai Zsolt és ügyvéd barátja mindenre rátették a kezüket a városban, előbb az Audi által felvásárolt földterületeken gazdagodhattak meg, majd kaszinókoncessziókat szereztek a kormánytól. Borkai ügyvéd barátja a győrin kívül két másik kaszinót is üzemeltet” – mondta el Barkóczi.

A DK úgy véli, hogy amennyiben nem indul el hivatalból a vizsgálat, Orbán Viktor nyakig benne van az ügyben.

loading...