Az hírlett a körzetéről, hogy nyerhetetlen, most a győzelem az esélyesebb forgatókönyv – Gy. Németh Erzsébetet kérdeztük

DK: Drágulhat az iskolai menza.

Pozitívan áll neki Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és a XVII. kerület polgármesterjelöltje az önkormányzati választásoknak. A Facebook-oldalán kitelepülések sokaságáról jelentkezik be, folyamatos kapcsolatban van a választóival. Miután Karácsony Gergely is nyilvánosan mondta ki, hogy a XVII. kerület az ellenzék számára nyerhető körzetté vált, az Ellenszél megkereste Gy. Németh Erzsébetet, hogy a tapasztalatairól kérdezzük. A kérdéseinkkel épp egy kitelepülésen értük el.

Ellenszél: Vitára hívta a fideszes ellenfelét, Horváth Tamást, aki nem is válaszolt a felkérésére. Ön szerint mi ennek az oka?

Gy. Németh Erzsébet: Horváth Tamás ugyanúgy fél, gyáva kiállni vitázni, ahogy Tarlós István sem áll ki Karácsony Gergellyel. Ez pedig a választók lenézése, hiszen megérdemelnék a tizenhetedik kerületiek is, hogy egy nyilvános vitán derüljön ki, melyikünk mit tenne az itt lakókért.

A Facebookon gyakran posztol a kitelepüléseiről, fórumairól. A választókkal való folyamatos kapcsolattartásnak hogy látja az eredményét? Győzelemre számít? A múltkor Karácsony Gergely nyilvánosan is kimondta: meggyőződése, hogy mostanra már nyerhetővé vált a körzete. Ön mit gondol erről?

A 17. kerületben is teljes az ellenzéki csapat – DK, Momentum, MSZP, Párbeszéd, LMP és Jobbik – keményen dolgozunk és ezért bízom a győzelemben. Mindenki a Tizenhetedikért!

A Demokratikus Koalíció politikusaként a saját bőrén is érzi, hogy felpörögtek az események, mióta a DK a legnagyobb ellenzéki párttá nőtte ki magát. A legújabb felmérések is alátámasztják, hogy a párt fejlődik. Vajon meddig tarthat ez, és milyen okait látja a hirtelen növekedésnek?

Régóta azt mondjuk, amiben hiszünk és tisztességesen képviseljük a politikánkat. Ez az uniós választáson meghozta az eredményét, és remélem, így lesz az önkormányzati választáson is!

Mi lenne a legnagyobb sikerélménye polgármesterként a ciklusa végén?

A megújult szakrendelő és a jobb közlekedés. Ne egy óra legyen eljutni az Örs vezér térig a kerületből!

Mi a legfontosabb ígérete a választóinak, amit megválasztása esetén egészen biztosan be fog tartani?

Panelház-felújítás, CT berendezés a szakrendelőbe, piac-és uszodafelújítás, nyitott Városháza, pártsajtó helyett objektív tájékoztatás.

loading...