Összeomlik Toroczkai pártja: a vezetők egy csoportja a Facebookon teregette ki a szennyest

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Már a Magyar Gárda mintájára indult légió alapításán is nevetségesen kevesen vettek részt, ebből sejteni lehetett, hogy a kiugrott jobbikosok nem fogják tudni egybetartani a szélsőségeseket, főleg, hogy az EP-választáson is jóval a bejutási küszöb alatti eredményt értek el.

A napokban helyi vezetők kezdték el pocskondiázni a pártot, elindítva ezzel egy kilépési hullámot a – sokak szerint – a Fidesz érdekéből működő szervezetből.

Orbán Imre, a párt pápai szervezetének a vezetője, a Veszprém Megyei Önkormányzat képviselője ezt írta:

„Nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat”. Egy pozitívumot emelt ki: nem kellett megélnie a Jobbikban, hogy a párt „összeállt a bukott baloldallal”.

A Mi Hazánk egyik alapítója is beadta a kulcsot. Ferenczi Gábor ezt írta a Facebookon:

„Hosszú hónapok lelkiválsága után sajnos arra az elhatározásra jutottam, hogy a mai nappal lemondok valamennyi, a Mi Hazánkban vállalt tisztségemről, és kilépek a párt országos és devecseri helyi szervezetéből. 

A pártvezetés elmúlt hónapokbeli hibás döntési mechanizmusán nyilván lehetne még javítani, ha stratégiai kérdésekben, melyek a párt irányvonalát, kommunikációját, megítélését nagyban befolyásolják, teljes elnökségi döntés születne a jövőben.
A mozgalom azonban, amelyet 14-ed magammal alapítottunk – együtt, veletek – olyan súlyosan letért az Alapító Nyilatkozatban vállalt útról, hogy azt már hitelesen javítani esélytelennek tartom.”

Nem sokkal később Bartha Barna, a ceglédi szervezetből szintén bejelentette kilépését, hasonló indokokra hivatkozva, de azóta a posztot törölte.

Szegeden alakult meg a Tisza mellett a Nemzeti Légió, de ha ez így folytatódik, a helyszín bájából adódóan a szervezet csak kérész, azaz tiszavirág-életű lesz…

loading...