Kiderült, mit műveltek a szegedi fideszes képviselők a Parlamentben 6 évig

MTI-fotó: Rosta Tibor

Nagyon furcsa lenne ez a cikk, ha a legegyszerűbb válasz leírásával kezdenénk, vagyis azzal, hogy: „semmit”. Éppen ezért rávilágítunk, hogy pontosan mire is gondolunk.

„Jövő májusban lesz 30 éve, hogy megalakult a rendszerváltás utáni első, szabadon választott Országgyűlés, mely 43 év után újra többpárti parlamentként működött. Önkéntes programozók segítségével egészen az első ciklus elejétől kereshetővé tettük az ülések jegyzőkönyveit, ami így még a Parlament honlapján sem elérhető, lévén ott csak cikluson belül lehetséges a keresés. A program segítségével visszakereshető, mikor említettek egy-egy témát először, illetve az elmúlt 30 évben mikor és kik emlegették az adott kifejezést leggyakrabban.” 

Így ajánlja tényleg zseniális keresőjét a K-Monitor blogja.

A Szeged.hu le is tesztelte azt. Beírták, hogy Szeged, és megjelent azt alábbi grafikon.

A legtöbbször szegedi képviselőként Botka László polgármester mondta ki a város nevét, negyvenkétszer, a legtöbbször jobboldali szegedi politikus, Bartha László, tizenötször.

Kalmár Ferenc András (KDNP) – Napirend előtti felszólalások, „Tata Európa díja” címmel beszélt a parlamentben, és a felszólalásban ez is elhangzott:

„Angol, német, román, ír, litván, holland, portugál képviselők szavaztak Tata mellett, így Tata –Szeged után – a második magyar város, amely kitűzheti az Európa-díjat.”

Ez volt az utolsó, hogy Fideszes, KDNP-s szegedi országgyűlési képviselő említette volna Szegedet. Kalmár hatszor említette a várost, ahogy Bodó Imre is.

Sem B. Nagy László, sem Bohács Zsolt, sem Nógrádi Zoltán nem mondta ki a NER-ben az általa képviselte megyeszékhely nevét.

Csoda tehát, hogy Szegeden a Fidesz nem is mer saját jelöltet állítani, hanem beáll egy függetlennek mondott mögé, hogy ha elvérzik, akkor ne a Fidesz vereségéről szóljanak a hírek? Izgalmas választásnak nézünk elébe.

loading...