Czeglédy Csaba üzent minden demokratának: fontos dolog következik most

Dr. Czeglédy Csaba Orbánék egyik legnagyobb hazugságáról írt
Kép forrása: Czeglédy Csaba Facebook-oldala

Dr. Czeglédy Csaba a Demokratikus Koalíciónak köszönhetően felkerülhetett arra az EP-listára, amelyből most Dobrev Klára vezetésével négyen mehetnek ki az Európai Parlamentbe. A szombathelyi ügyvéd maga is járta az országot és számos településen megfordult, hogy szemtől szembe beszélhessen a választópolgárokkal.

A politikust a folyamatban lévő koncepciósnak bélyegzett eljárás okán nem karolta fel az MSZP (talán félve attól, hogy a személye miatt szavazatoktól esnek el), de a számításaik nem jöttek be, ugyanis az eredmények alapján többek között az is látható, hogy a magyarok bíznak Czeglédy Csaba ártatlanságában, és díjazzák azokat, akik kiállnak mellette. Ezt a szolidáris kiállást csakis a DK merte felvállalni.

Czeglédy Csaba nagyon bizakodó a jövőt tekintve, Facebook-kiírásában értékelte az EP-választást eredményeit:

„A Fidesz ősszel az önkormányzati választáson legyőzhető. Szombathelyen is.
Orbán ördögi terve, hogy végleg megroppantsa az ellenzéket, nem jött össze.

A mostani választás sem volt törvényes, ugyanis a Fidesz ismét két lábbal tiporta a választási alapelveket: nem volt egyenlő, nem volt tisztességes, jogellenes módon befolyásolták az emberek akaratát.

Hiába azonban a saját magukra szabott választási rendszer, hiába a választás törvényessége felett uralkodó választási bizottságok elfoglalása, hiába a közpénzből megvett sajtó, hiába az elfoglalt és durván elfogult közmédia, hiába a diktatúrákat idéző megfélemlítés és agymosás, az ország fele ellenük szavazott.

Szinte már hisztérikus módon mozgósítottak az elmúlt napokban, mégis egy millióval kevesebb szavaztak rájuk, mint egy éve. Nem siker ez Orbánnak, hanem súlyos figyelmeztetés.

Ősszel az ellenzéknek meg kell nyernie az önkormányzati választást a lehető legtöbb nagyvárosban és fővárosi kerületben. Ez esetben a Fidesz 2022-ben megveherhető lesz.

Nagy feladata és hatalmas felelőssége lesz ebben a DK-nak. A DK-nak hála nem árvultak el a balodali szavazók, és bár több párt cserbenhagyta őket, tudtak Dobrev Klárára, Molnár Csabára, Rónai Sándorra és csapatukra szavazni. Gyurcsány Ferenc pedig jól összefogta a pártot.

Nagyon jó közösséget ismertem meg, akiknek köszönöm a bizalmat, amit próbálok meghálálni.

Az elkövetkező két hétben mindenhol az országban – így Szombathelyen is – minden részletről meg kell egyeznie a DK-nak, a Momentumnak és az MSZP-nek – ahol még szükség van az LMP-re és a Jobbikra, ott velük is -, és hajrá, folytatni kell a munkát az őszi sikerért. A választók és Hazánk érdekében.

Meg kell akadályozni, hogy a Fidesz tovább mérgezze országunkat!”

loading...