Rendőrt kellett hívni: a Fidesz delegáltja elvesztette a fejét, és meg akarta semmisíteni a bizonyítékot

Kép forrása: MTI

Az idősekk otthona és a bentlakásos intézmények mindig is rákfenéi voltak a szavazásnak, ott ugyanis a személyzet és a mozgóurnát kiszállítók könnyedén befolyásolhatják az idős, beteg embereket. Így történt ez ma is, amikor a budapesti Belgrád rakparton lévő idősek otthonába szállították a mozgóurnát.

A Momentum Mozgalom délután közleményben számolt be róla, hogy dél körül a Momentum egyik szavazatszámlálója egy a Fidesz által delegált szavazatszámlálóval együtt mozgóurnát vitt a Belgrád rakparton található idősek otthonába, a szavazás során a fideszes szavazatszámláló és az intézmény vezetője bent akartak maradni a teremben, míg az otthon lakói leadják szavazatukat.

Az ellenzéki szavazatszámláló ezt szabálytalannak ítélte meg, és erre fel is hívta a kiérkezők figyelmét, majd jegyzőkönyvet készíttetett a történtekről.

A szavazás befejeztével távozás előtt a Fidesz szavazatszámlálója elveszítette a fejét. Nem örült annak, hogy rajtakapták egy lehetséges visszaélésen, ezért egyszerűen összegyűrte a jegyzőkönyvet.

A Momentum szavazatszámlálója ezért rendőrt hívott, a párt jogászai pedig vizsgálják a további lépéseket.

loading...