Magas a részvétel, ez a Fidesznek kedvez, de kitaláltuk a megoldást arra, hogy mit tehetünk

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

11 óráig 1,3 millió választópolgár adta le a voksát az EP-választásokon. A politikai elemzők körében nincs nagy vita arról, hogy a kiugróan magas részvétel a kormánypártoknak kedvez. Eláruljuk, hogy ebben a pillanatban mit csinál a Fidesz.

Az aktivisták egy része nagy termekben ül, hogy telefonon keresztül mozgósítson csapatosan egészen urnazárásig, míg egy másik részük azokat a választópolgárokat keresi fel személyesen, akik a Kubatov-lista alapján azokat buzdítják szavazásra, akik nem mondták biztosra, hogy mennek.

Nem azért teszi ezt a Fidesz, mert olyan receptje van a mozgósításra, amely más pártoknak nincs, hanem azért, mert pénz, fegyver, paripa, krumpli zsákszámra a rendelkezésére áll ahhoz, hogy megfizesse busásan a toborzóit.

Más pártok esetében ezek az eszközök nem állnak rendelkezésre. A plakáthelyeket Dobrev Klára a DK EP-listavezetője a saját több tízezres online követői kampánycsapatával váltotta fel, ha azonban az aktivisták nem cselekednek elég buzgóan a mai napon, és önszorgalomból nem mozgósítanak, nem tudják lepipálni a Fideszt.

Minden ezen múlik

Nagyon egyszerű számolás következik: 7,9 millió magyart várnak az urnákhoz. A mostani részvételi adatok alakulása szerint, ha az előző trendek folytatódnak, a választópolgárok majdnem fele urnához fog járulni. A másik felük pedig épp arra vár, hogy te és több tízezer társad, akik ezt a cikket olvassák elmenjetek szavazni, és őket is buzdítsátok erre.

Ekkora fideszes erőfölényt úgy lehet felülmúlni, ha nem szurkolunk az otthonunkban, ugyanis ez nem egy sportközvetítés, hanem részesei leszünk a meccsnek. Facebook-ismerősei, telefon-névjegyzékei mindenkinek vannak. A kérdés, hogy hajlandóak vagyunk-e erre az egyetlen napra kicsit úgy viselkedni, mint a demokraták egy demokráciában.

(Most felsóhajtottál, hogy: dehogy demokrácia? Akkor neked kell a legjobban aktivizálnod magad!)

Az egyetlen megoldás az érdektelenség leküzdése. Azzal már nagyon büszke lehetsz saját magadra, ha elmész a szavazókörig, de azzal még büszkébb, ha másokat is erre buzdítasz.

Van még idő, kérjük, terjeszd ezt a cikket, hogy minél többekhez eljuthasson a megoldás receptje! Köszönjük a fáradozásaid!

loading...