Valami nagyon furcsa dolog történik Dobrev Klára kampányában: ilyesmire még nem volt példa

Számos ellenzéki csoportban feltűnt egy nagyon érdekes jelenség, amit nem igazán tudtunk hova tenni. Egy-egy témához vagy megosztott cikkhez, minden harmadik (úgy kb. hasra ütésre) hozzászóló borítóképén a DK EP-listavezetője, Dobrev Klára szerepelt, és egy felhívás a választók felé.

A Facebook-cover, más néven borítókép egységessége úgy festett, mintha sok-sok választási plakát jönne szembe velem az interneten. Ez azért is érdekes, mert:

Amíg a választási plakátot látjuk az utcán, és tudjuk, hogy az adott párt nagyon sok pénzért tette oda ki személytelenül (vagy ahogy Pilinszky János fogalmaz egy versében: „plakátmagányban”) addig a DK aktivistái és szimpatizánsai a saját ismeretségi körüknek üzenik, hogy a Demokratikus Koalíció programja meggyőzte őket, és arccal-névvel vállalják, hogy ők bizony Dobrev Klárát és csapatát támogatják.

Egy példa az internetes plakáthelyre. A nevet és a képet a személyiségi jogok védelme miatt kitakartuk.

A személyes továbbítás mindenképp hatásosabb a kint lógó plakátoknál, hiszen emögött egy erődemonstráció is rejlik, hiszen képzeljük csak el a Fideszt, amikor meglátja, hogy a Facebookon, (ahonnan épp most tiltottak ki egy rakat fideszes hirdetőt), mindenhonnan a DK plakátjai köszönnek vissza az emberek borítóképe által.

Ezeket a Facebook-plakátokat nem tudják letépni, átragasztani, egy nagyobbat eléje vagy melléje tenni. A Facebook szabad, a Facebook a demokráciát képviseli, éljünk a lehetőségeivel!

Nincs annyi pénz, amennyiből a Fidesz „társadalmi célúnak” álcázott kampányaival versenyezni lehetne, de van annyi aktivista, hogy a saját oldalát alakítsa plakáthellyé.

A számok egészen elképesztőek. Dobrev Klára azt jelezte a Facebook-oldalán hogy már közel 8000-en jelentkeztek az online kampányába, vagyis a borítókép megváltoztatására, és a legfontosabb programpontok és üzenetek továbbítására.

Ha te is versenyezni akarsz a Fidesz plakátjaival, itt tudsz csatlakozni a Dobrev-stábhoz. Ha megosztod ezt a cikket, másoknak is eljuttatod, mi a módja versenybe szállni a Fidesszel. Siess, sok időd már nem maradt, 26-án választunk, és reméljük, jól!

loading...