Egy rejtélyes férfi le akarta járatni Pócs Jánost – mi hittünk neki: közzétesszük a hanganyagokat!

Soha nem hittem volna, hogy valaha is úgy megvezetnek majd, ahogy az elmúlt napokban tették. Írtam egy cikket Pócs Jánosról, amelyben valótlanságokat állítottam róla. Mindezt úgy, hogy igazán utánanéztem a forrásnak. (Gondoltam én.)

Történt ugyanis, hogy egy általam régebbről ismert férfi (a kisfiával történt incidensről írtam még korábban egy másik lapban), Somogyi G. Zoltán megkeresett azzal, hogy egy nagyon kínos ügyet szeretne a média felé közvetíteni. Egy barátja, akit az óvodából ismer (mert a gyermekeik egy oviba járnak) nagyon megalázó helyzetbe került, amikor Pócs János fideszes országgyűlési képviselő szexuális szolgáltatásokért cserébe adta volna ki neki azt a lakást, amit egy tenderen elnyert előle. Minderről beszélgetések vannak, amelyeket a fiatal anyuka szívesen átküldene nekem.

Az első megkeresés hanganyaga itt hallható:

Felvetettem neki, hogy szeretném, ha ezeket a beszélgetéseket a hölgy a saját Facebookjáról küldené el nekem, mivel (bár neki hiszek), szeretnék meggyőződni arról, hogy valóban a hölgytől kapom-e ezeket.

Többször beszéltünk telefonon, a hölgy aztán valóban írt nekem üzenetet a Facebookon, a screenshotokkal, amelyek nem tűntek kreáltnak, a Facebook-profilból ugyan sok minden nem derült ki a titkosítás miatt, de kértem a hölgyet, hogy telefonon is beszéljünk majd.

A hölgy aztán ígéretet tett arra, hogy fel fog hívni:

Ezt követően ismét beszéltem telefonon Somogyi G. Zoltánnal, aki azt mondta, Tünde azért nem hívott, mert az élettársával összebalhéztak a cikken, ugyanis Tünde szeretné, az élettársa pedig (aki a rendőrkapitányságon dolgozik), nem akar botrányt, így inkább nem akarja, hogy megjelenjen.

Az újabb hanganyagok minderről:

Egy családos apuka, aki még azt is elmeséli, hogy neki személy szerint mi baja Póccsal. Gyermekeket fektet le, próbálja rábeszélni a jászberényieket, hogy merjenek lépni a gonosz polgármester ellen.

Elhittem. Minden szavát. A cikkem megjelenése után egy olvasóm hívta fel a figyelmemet arra, hogy tegnap készített valaki egy Facebook-profilt Pócs János képével. Azzal készíthették a képernyőfotókat az állítólagos szexuális ajánlatról, mivel nemsokkal a profil készítését követően küldte át nekem a „bizonyítékokat” Tünde.

Nagyon ügyesen és aprólékosan megvezettek. Nem tudom, hogy ki valójában Somogyi G. Zoltán, és kinek a megbízásából cselekedett, de attól tartok, hogy sikerült a terve. Elhittem, hogy egy anyuka fél, ha kiderül a neve, leszúrja a rendőr élettársa, és elhittem azt is, hogy Somogyi G. Zoltán, aki leinformálható a Facebookon (neki valós a profilja), blogot vezet, és annak idején már ajánlott nekem témát, nem szélhámos.

Nem tudom, hogy miként lehetett volna ezt kikerülni, de talán úgy, hogy egyáltalán nem bízom az emberekben. Abban biztos vagyok, hogy aki ezt kitalálta és felépítette, azt nagyon bántotta az Ellenszél, és megérte neki, hogy egy ekkora színjátékot rendezzen a tette mögé.

Ezúton kérek a hibámért és a jóhiszemű, emberekben való bizalmamért őszintén bocsánatot Pócs Jánostól! Remélem, elolvasva a fentieket, meghallgatva a telefonbeszélgetéseket, ő maga látni fogja, hogy nem akartam lejáratni olyasmiért, amit nem követett el. Ilyet nem tettem sosem, és ha most nem vezetnek meg, ugyanúgy nem tenném meg.

Annyival még tartozom, hogy a rejtélyes férfi adatait idemásoljam:

A Facebook-profilja itt érhető el

A telefonszáma, amit a cikk megjelenése óta nem vesz fel: +36303939593
A blogja szerint született 1977. április 7-én, Kisújszálláson.
Szintén a blogja alapján: Gyermekei Dávid (2001) és Dominik (2014). akiknek remélhetőleg jobb példát mutat annál a jövőben, mint amit most megtett.

Nem tudom, hogy ki finanszírozta, és mennyit fizetett neki ezért, de remélem, megérte!

Jabronka Richárd

loading...