„A vej már egy foglalkozás?” – Dobrev Klára erős mondatokkal állt ki a majálison

Kép forrása: Dobrev Klára Facebook-oldala

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője a majálison heves beszédet mondott. Olyan témákra is felhívta a figyelmet, amelyek közül néhány esetben a hallgatóság is meglepődött. Mindamellett nem keseregni érkezett a politikus, hanem ahogy fogalmazott: „felháborodni jött.”

A klímaváltozás veszélyei, a zöld energia fontossága, a globális felmelegedés, már-már üres frázisokká váltak. Dobrev Klára a színpadon töltött ideje alatt is rávilágított néhány összefüggésre a konkrétumok kapcsán:

„A nyugdíjat nem lehet migránsriogatással megoldani, a klímaváltozást sem lehet megállítani Hegyeshalomig megnyújtott kerítéssel” – mondta a DK EP-listavezetője, majd hozzátette, hogy a tömeges rosszullétek a hőhullámoktól mind a klímaváltozás eredményei, nem beszélve a hazánkban gyakori kórházi fertőzésekről. A légkondicionálók hiánya elősegíti ezeket.

A DK-nak már régóta központi témája az Európai Egyesült Államok eszménye. Dobrev Klára ezzel kapcsolatban is eloszlatta a Fidesz által vizionált veszélyt:

„Mit fog velünk tenni az Európai Egyesült Államok? Ellopja a magánnyugdíjakat? Ja hogy az már megtörtént. Magukévá sajátítják ki a fél Balatont? Megvolt. Tíz oligarcha kezébe helyezi a magyar földeket? Várjunk csak, már azon is túl vagyunk. Orbán fél az Európai Egyesült Államoktól, és minél inkább fél tőle, mi annál jobban akarjuk. Na és ezen belül is a legfontosabbat, amitől a miniszterelnök a legjobban félhet: az Európai Ügyészséget!”

Dobrev Klára szeirnt a világ nagy kihívásaira csak erősen, közösen fellépve lehet válaszolni. Európa 500 milliós közössége a világ legnagyobb gazdasága. De nem ér semmit a nagy gazdaság, ha abból nem részesül mindenki, ezért kell egyenlőbb elosztás az európai nyugdíj és minimálbér révén.

Ha lenne európai minimálnyugdíj, akkor nem lehetne két zsák krumplival szavazatot venni, ha lenne európai minimálbér, akkor nem lehetne a közmunkásokat zsarolni – véli a politikus.

„Az EU-s tagságunk 15 évéből Orbán kormánya elherdált 10 évet. Magyarok gazdagodása helyett a támogatási pénzek Orbán haverjánál, vagyis magánál Orbánnál kötöttek ki: gázszerelőjénél, vejénél. „Lehet, hogy Magyarországon a vej már foglalkozás?” – tette fel a kérdést Dobrev.

A politikus végül mindenkit arra buzdított, hogy május 26-án szavazzon a Demokratikus Koalíció listájára.

loading...