Börtönbe zárta Orbánt a Kossuth téren – most nagy bejelentést tett a tüntetés főszervezője

Kép: Ellenszel.hu - Jabronka Richárd

László Olivér annak ellenére is folytatja a közéleti aktivizmust, hogy a flashmob, amivel Orbán képletes bebörtönzését szemléltette nem vonzott annyi érdeklődőt. Noha a jobboldali média jelen volt, az ellenzékiek közül kevesen számoltak be az eseményről, az érdeklődők többsége pedig nem is budapesti, hanem vidéki volt. Épp ennek apropóján tett bejelentést az Ellenszélnek László Olivér.

Kép forrása: Ellenszel.hu – Jabronka Richárd

„Észrevettük, hogy nagyon nehéz megmozdítani az embereket. Az élő videómat a tüntetésről közel ezren nézték szinte folyamatosan. Ez is jelzi, hogy az érdeklődés megvolt a rendezvényre, Orbán bebörtönzésére. Szeretnék kialakítani egy országos hálózatot a Fiatalok a Demokráciáért Mozgalomból, mindezt a jelenleg is működő tízezer feletti civil szervezet bevonásával, a velük való együttműködéssel. A munkálatokat már ma elkezdjük” – Mondta a szervező az Ellenszélnek.

László Olivér nem volt rest a rendőrsorfalnál, többször próbálta meg néhány társával áttörni azt, hogy békésen leüljön a Parlament korlátai mögé. Két alkalommal szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene és egy tüntető ellen is. A rendezvény bejelentője ennek a jogalapját vitatja, és a rendőrökkel való attrocitása miatt reggelig maradt a Kossuth téren.

Kép: Ellenszel.hu – Jabronka Richárd

Egy hozzászólónak az élő videóban azt mondta:

„nekimennék én a sorfalnak, értem, mit írnak, de ahhoz kellene mögém 40 ezer ember.”

Kép: Ellenszel.hu – Jabronka Richárd

László Olivér azt ígérte, hamarosan bővebb részletekkel jelentkezik majd. Addig is előzetesen az alábbi űrlapon jelentkezhet bárki, aki szeretne a hálózathoz tartozni.

loading...