Kereszténygépfegyver

Kép forrása: Kanizsa hetilap

A kereszténység említése általában együtt jár a szeretettel összefüggő asszociációkkal. Húsvétkor a pihenéssel, az ünneppel, az ételekkel, de semmiképp nem a puskával, gépfegyverrel. A narratíva megváltozott. Most már a húsvéti nyuszinak öltözött kisgyermek helyett kiskatona védi a keresztény hazát.

A 444.hu szúrta ki, hogy a Kanizsa hetilapban egy katonának öltözött kisgyermek fegyverrel a kezében áll, alatta pedig az alábbi felirat látható:

„Védem a keresztény magyar hazát…”

Kép forrása: Kanizsa Lokálpatrióta Hetilap

A lap felelős szerkesztője Péter Árpád, aki jó ötletnek látta megjeleníteni ezt az illusztrációt. A kép üzenete világos: már gyermekkorban arra kell törekedni, hogy a gyermek fejében elüljön, hogy folyamatos fenyegetés alatt állunk, és katonaként, fegyverrel a kezünkben kell védenünk a keresztény hazát.

Azok ellen, akik nem keresztény magyarok? Vagy talán azok ellen, akik nem tartják jó ötletnek, hogy egy kisgyermek fejébe butaságot tömjenek? Lelőjük a zsidókat, az ateistákat, a muszlimokat? Mindenkit, aki nem fér bele ebbe a durva, harcos kereszténységbe, amit teremtettünk magunknak?

Keresztény-gépfegyverrel, politikai érdekek mentén, a legfiatalabbakat is uszítva. Ez a lényege a kereszténydemokráciának.

Kellemes, békés, fegyvermentes húsvétot annak, aki ünnepli, és annak aki még nem fog fegyvert azokra, akik nem!

Jabronka Richárd

loading...