Kiderült, ki mond beszédet Orbán Viktor mellett 15-én – ez mindent megmagyaráz

MTI-fotó: Kovács Tamás

Korábban írtunk róla, hogy a Magyar Nemzet eljátszotta, hogy lehet önálló véleménye, ezért írt egy cikket, amelyben felszólítja Orbán Viktort, hogy ne is akarjon közösködni az Európai Néppárttal. Bayer Zsolt is hasonló gondolatokkal állt elő.  A Fidesz tehát felismerte, hogy nemkívánatos szereplővé vált a néppártban, ezért új utakat fog járni.

Erre utal a március 15-re meghívott vendég személye is, akit Hollik István harangozott be egy videóban. Az illető nem más, mint Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. Orbán úgy fogalmazott a szokásos pénteki rádióinterjújában:

„Ha úgy alakul, hogy nekünk valami új dolgot kell indítanunk Európában, és lehet, hogy ennek a vitának ez lesz a vége, hogy a helyünk végül is nem a Néppártban van, hanem azon kívül – bár én inkább a Néppárt átalakítását, megreformálását szeretném elérni, akkor nyilván az első hely, ahol tárgyalni fogunk, az Lengyelország”

A magyar nemzeti ünnepünkre hirtelen hivatalos lett a lengyel kormányfő. Hangsúlyozzuk, hogy a néppártnak nem Magyarország a tagja, hanem a Fidesz, vagyis az ő kizárásukról van szó, nem pedig az ország kizárásáról, éppen ezért érthetetlen, hogy pontosan miért épp a lengyel miniszterelnök mond beszédet március 15-én.

Pontosabban csak elviekben nem érthető, kommunikációs szempontból bravúros: nagy valószínűséggel Mateusz Morawiecki lesz az, aki bejelenti majd a magyarokkal (a Fidesszel) kötött új, dicsőséges szövetségét, hozva ezzel Orbánnak újabb támogatókat és megerősítve a jelenlegi Fidesz-tábort.

Kár, hogy a valóság arról szól: gyorsan kell reagálnia a Fidesznek ahhoz, hogy előnyére fordítsa azt, hogy páros lábbal rúgják ki abból a pártcsaládból is, ahova eddig tartozott…

loading...