Rendkívüli felhívást tettek közzé a vasárnapi tüntetésről! – a rendőrség tehetetlen ellene

Korábban beszámoltunk róla, hogy pert nyert a TASZ a Fővárosi Törvényszéken a rendőrséggel szemben. A Lánchidat tehát egészen egyszerűen át kell adniuk a tüntetőknek, hiába hivatkoztak volna a forgalom aránytalan korlátozására.

“Óriási siker! A bíróság kimondta, hogy a lánchídra bejelentett demonstrációra a rendőrség által kiadott tiltó határozat törvénytelen, és jogszerűtlen volt, Így azt a bíróság érvénytelenné nyilvánította. Ez az első alkalom, hogy hivatalosan alkotmányos keretek közt hidat foglalunk, blokkolunk” – írja a Fiatalok a Demokráciáértcsoport.

Ennek apropóján a Fiatalok a Demokráciáért csoport az alábbi felhívást teszi közzé:

„Február 10-én, reggel 8 órától blokád alá vehetjük a Lánchidat. A szervezők engedélye nélkül senki nem haladhat át rajta, viszont ehhez autókra van szükségünk. Minél több kocsira, hogy elállhassuk az utat, jelezve ezzel, hogy nemcsak a lehetőségét akartuk megkapni az alkotmányos jogaink gyakorlásának, hanem élni is kívánunk velük!

Ha van autód, vagy ismersz valakit, akinek van, és szívesen részt venne egy blokádban, ne habozz, gyertek a Lánchídra!

13:00-tól gyülekezzünk a Hősök terén, hogy onnan közösen átvonuljanak gyalogos csoportjaink a Lánchídhoz, ahol a délutáni beszédeket hallhatjátok köztiszteletben álló fellépőktől, és Ti is mikrofont ragadhattok, hogy fórumszerűen konzultáljunk egymással, és értékeljük mi is – ahogy Orbán Viktor teszi – a kormány teljesítményét! (A tömegben is lesz „vándorló mikrofon”, így egymással is diskurálhattok majd.)

Ha segíteni szeretnéd az ügyünket, azt három +1 módon teheted meg:

  • Eljössz az autóddal a Lánchídra, és személyeddel, gépkocsiddal demonstrálod, hogy érvényesíteni akarjuk jogainkat!
  • Segítesz nekünk a menetkísérésben, és felveszel a helyszínen egy rendezői mellényt. (Az erre irányuló szándékod önkénteseinknek a helyszíneken is jelezheted, de amennyiben módod van rá, kérjük itt jelezd nekünk üzenetben, ha szeretnél tevékenyen is segíteni!)
  • Lehetőségeidhez mérten támogatod a rendezvényt, és valamennyi összeggel beszállsz a költségekbe. (Erről itt találsz bővebb tájékoztatást.) Ha összegyűlt a megfelelő mennyiségű pénz a tüntetés lebonyolítására, a fennmaradó összeget maradéktalanul átutaljuk az AUDI szakszervezetének, a sztrájkban nyújtott teljesítményük megbecsülésének jeléül.

+1: Megosztod ezt a cikket, hogy minél többen értesüljenek arról, hogy a bíróságtól szabad utat kaptunk, már csak rajtunk múlik, miként élünk vele!”

 

loading...