Örvendetes hír: kiderült, mely városokban verhető rommá a Fidesz – meglepő eredmény

Kép forrása: MTI - Szigetváry Zsolt

Nagyon úgy tűnik, hogy a narancssárga Magyarország-térkép tarkára válthat az önkormányzati választásokat követően. Erről árulkodik a Republikon Intézet felmérése, amelynek célja az volt, hogy kiderüljön, mely városokban, megyeszékhelyeken esélyes a Fidesz leváltása, vagy az ellenzéki vezetés megtartása.

Már hónapok óta formálódik egyfajta együttműködés az ellenzék pártjai között a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban. A cél, hogy az októberi önkormányzati választásokra egy polgármesterjelölt-kihívója legyen a Fidesznek. A Republikon Intézet friss elemzése és javaslata szerint a Fidesz nemcsak Budapesten, hanem a megyei jogú városok jelentős részében is legyőzhető – írja a HVG. 

A Republikon Intézet mostani kutatása szerint az ellenzék azért bizakodhat, mert tavaly áprilisban a Fidesz listája nemcsak a fővárosban, hanem a megyei jogú városokban is gyengébben szerepelt, mint országosan.

Az intézet a 23 megyei jogú várost három kategóriába sorolta be.

Azok a városok, ahol nehezebb lesz megdönteni a Fidesz hatalmát: Debrecen, Győr, Kecskemét, Sopron, Székesfehérvár és Zalaegerszeg.

Azok a városok, amelyekben a kormánypártnak és az ellenzéknek egyaránt megvan az esélye a győzelemre: Békéscsaba, Eger, Érd, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Szekszárd, Szombathely és Veszprém.

Az ellenzék számára nagyon esélyes városok: Dunaújváros, Miskolc, Pécs, Salgótarján, Szeged, Szolnok és Tatabánya.

Láthatjuk, hogy jóval kevesebb olyan város van Magyarországon, ahol nehezebb legyőzni a Fideszt, mint olyan, ahol érdemes foggal-körömmel küzdeni az önkormányzati többségekért és az ellenzéki polgármesterekért. Ez az eredmény mindannyiunk számára reménykeltő lehet!

loading...