Kapaszkodj meg! Szijjártó olyat mondott, amitől még a legedzettebbek is megdöbbennek

Kép forrása: Soós Lajos/MTI

Szijjártó nem aprózta el, a kijelentése enyhén szólva is leveri a lécet. A külügyminiszter az MTI-nek nyilatkozott, és azt találta mondani, hogy (dobpergés)

„Budapest Európa legbiztonságosabb és legsportosabb fővárosa.”

Szijjártó szerint a kormány szigorú migrációs politikájának köszönhetően Budapest Európa legbiztonságosabb fővárosa, továbbá már közvetlenül is elérhető az Egyesült Államokból. Emellett Budapest a legsportosabb főváros is a sorozatosan megrendezett világesemények miatt.

A kijelentés és az indoklás több ponton is eléggé zavaros. Egyrészről arról az aggodalomra jócskán okot adó elméletről tanúskodik, hogy már nincs mit fejleszteni Budapesten, hiszen mi lettünk a legbiztonságosabbak és a legsportosabbak.

Javaslom a külgazdasági- és külügyminiszter úrnak, hogy mielőtt ilyesféle kijelentéseket tesz, bizonyosodjon meg néhány apróságról!

1, Amennyiben a biztonságot abban mérjük, hogy hány migráns tartózkodik az országban, akkor tulajdonképpen nem kevesebbet állítunk, minthogy nincs félnivalónk, csakis a menekültektől. Így tehát már nem is történnek bűncselekmények, a közbiztonságon felesleges bármit is javítani, a rendőri túlórák mennyisége is „úgy van jól, ahogy van.”

2, Ha Szijjártó szeretné látni, hogy mennyire sportos – és ebből adódóan egészséges – város Budapest, akkor javaslok neki egy reggeli futást, amit a Blaha Lujza tértől a Népszínház utcán tesz meg, egészen a „nyócker” belsejébe. (Ha nem tudná, hol van a Népszínház utca, ne Kocsis Máté barátját kérdezze, mert neki gőze nincs róla, mint ahogy az egy sajtótájékoztatóján kiderült, de a GPS oda fogja vinni.)

A Népszínházon kocogva pedig be tud olvadni a sportos és biztonságos környezetbe a miniszter úr, miközben pillangókéssel üldözik a nemmigráns hazaiak, és kerülgetnie kell az utcára tett pszichiátriai beteg, alkoholista, hajléktalan, haldokló embereket, akik ettől a kormánytól már csak azt remélhetik, hogy talán az állam elföldeli őket.

A budai hegyek közül a fővárosi lakosságra gőggel tekintő, tájékozatlan nagyuraknak csak azt tudom mondani, hogy sportos és biztonságos a k..vanyátok, nem Budapest!

loading...