Rendkívüli felhívás: segíts, hogy kiderüljön, miként került az Origóhoz a rendőrség felvétele

Kép forrása: Origo.hu - rendőrségi kamerafelvétel képkivágása

December 14-én pénteken az Ellenszél kérdéseket intézett az ORFK sajtóügyeletéhez, amelyben arról informálódunk, hogy miként kerülhetett ki egy, a rendőrsorfalból készített videó az Origo.hu hírportálhoz.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Fidesz propagandaszócsöve publikálta azt a videót „rendőrségi forrásokra” hivatkozva, amelyen állításuk szerint látható, ahogy Nyakó István a rendőrökre támad. A linkelt videó után persze már finomítottak a szövegen, ugyanis világosan látható, hogy a tömegben Nyakó István is ugyanúgy dől, ahogy mindenki más, ezért ezt írták a bejátszás végére: “A felvételen az is látszik, hogy Nyakó István szocialista politikus többekkel együtt nekimegy a rendőröknek.”

A legnagyobb kérdés, amely a mai napig megválaszolatlan: hogyan került ez a felvétel az Origo.hu-hoz. Hiába vártuk a választ, nem érkezett semmiféle reakció az ORFK sajtóügyeletétől a kérdéseinkre. Párhuzamosan az Ellenszel.hu-val a 444.hu is megkereste a rendőrséget, ráadásul három alkalommal, de nekik sem adtak választ. 

Arra kérjük most a tisztelt olvasókat, hogy segítsünk aktivizálni az ORFK sajtóügyeletét újabb megkeresésekkel, hátha a nagy karácsonyi forgatagban elkeveredtek a levelek, és nem vették észre ezeket a kérdéseket!

Ha te is kíváncsi vagy rá, miért adott ki a Fidesz-közeli portálnak a rendőrség kamerafelvételeket, kérjük, küldd el az alábbi levelet a sajtougyelet@police.hu címre:

„Tisztelt sajtóügyelet!

Magyar állampolgárként az alábbi kérdéseket szeretném feltenni az ORFK-nak:

Az alábbi cikkben az Origo.hu hírportál egy rendőrségi felvételt tett közzé, illetve arra hivatkozik, hogy ez a rendőrségi forrásaitól származik.

  • Hogy juthatott az Origo.hu birtokába rendőrségi kamerafelvétel?
  • Jogszerű-e, hogy a rendőrség a saját célra készített videóit a sajtónak átadja?
  • Pontosan ki és milyen okból szolgáltatta ki az Origo.hu portálnak a videofelvételt?
  • Bármelyik más portál megkaphatja-e a tüntetésen készült, a rendőrség által felvett videoanyagokat?
  • Ha nem jogszerűen került az Origo.hu-hoz a videó, a rendőrség indít-e vizsgálatot az ügyben? Ha igen, ennek eredményéről kaphatunk-e tájékoztatást?

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel,
___________________-
magyar állampolgár”

Reméljük, hogy az olvasók segítségével fény derül az igazságra, és az ORFK válaszolni fog a kérdésekre.

Kérjük, oszd meg ezt a cikket, hogy minél többekhez eljusson a felhívásunk! Köszönjük a közreműködést!

 

loading...