Megszólalt egy, a leégett DK-irodában dolgozó alkalmazott: borzongató, amit kiírt

Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

„Leégett Gyurcsány irodája” – a legtöbben ezzel a címmel hozták le a történteket Ördög Szandi, a DK-apparátus egyik munkatársa szívszorító bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán arról, hogy mi veszett még oda a tűzbe Gyurcsány irodáján kívül. Kiírását változtatás nélkül közöljük.

„Másfél éve dolgozom a DK-nál. Abban az épületben és azokban az irodákban, amik tegnap leégtek. Természetesen az összes hírportál, csak „Gyurcsány irodáiként” említi a szerencsétlenségben kiégett helyiségeket. Ügyet sem vetve arra, hogy ez az emelet, ezek az irodák 50 ember munkájának adtak helyet. Munkahely volt. Ugyanolyan munkahely, mint egy bármely másik, ahova az emberek napi szinten mennek be elvégezni a munkájukat. Nálunk is voltak a falon képek, az asztalokon személyes holmik.

Az évek során ez a hely is egy közösséggé formálódott. Attól eltekintve, hogy politikában dolgozunk, nem csak a politika téma az irodában sem. Szoktunk a kollégákkal filmekről beszélgetni, élményeket megosztani egymással. Vannak szabad fél órák, mikor együtt tudunk ebédelni, vannak közös munkahelyi programok és emellett vannak feladatok, amiket el kell végezni.

Ez a hely is ugyanolyan, mint egy bármely másik munkahely. Vannak olyan napok, mikor senkinek nincs kedve dolgozni, de eddig legalább lehetett hol… Ez tegnap megszűnt, elporladt. Csak úgy, mint a kedvenc könyvem, ami a fiókomban maradt vagy a kollégám gyerekének szánt karácsonyi ajándéka. Ez nem csak a „Gyurcsány irodája”, ez egy hely volt, ahol én és számos kollégám a mindennapjait töltötte. Mint minden jó munkahelynél itt is elmondható, hogy olyan volt ez a hely számomra ezekkel az emberekkel, mint egy második otthon. Elmondhatom, – akármennyire nem tetszik ez sokaknak -, hogy én szerettem ezt a helyet, szeretek itt dolgozni.

Lehet a Gyurcsányt nem szeretni, lehet a DK-t nem szeretni. Lehet kritizálni a politikáját és mindenkinek szíve joga, hogy utálja. De a tűz nem csak a Gyurcsányt és a DK-t érintette. Hanem emlékeket, személyes kacatokat, amik ott hevertek a szobáinkban. Ha most nem egy párt irodája égett volna le, hanem mondjuk egy cukrászda, akkor mindenki arról cikkezne, hogy abban a cukrászdában ette élete legjobb krémesét, itta a habos kakaóját, találkozott egy jelentős személlyel az életéből és mennyire sajnálja, hogy megtörtént ez a szerencsétlenség.

Most a legtöbb helyen a rosszindulat és a kárörvendés mellett meme-k, a viccek és a szalagcímek maradtak, hogy „Gyurcsány pénzt kér”. Csak legyen világos, kedves 24.hu, Szeretlek Magyarország, HVG és a többiek, hogy Gyurcsány nem magának kér pénzt, hanem leírta, hogy az éjszaka során érkezett, és a további felajánlásokat hova lehet küldeni. Erre a helyre, a kollégáinak, köztük nekem is, hogy újra lehessen egy irodánk. És vállalom, hogy vele együtt Én is segítséget kérek, mert szeretnék mihamarabb visszamenni a munkahelyemre, a kollégáimmal együtt, visszaülni az íróasztalom mögé, felakasztani a kedvenc képemet a falra és tenni tovább a dolgomat.

– a balról a harmadik ablak az irodám, minden leégett –

loading...