Durva hír látott napvilágot – miközben Hunvald György aláírásokat gyűjt, Orbánék kifordultak önmagukból

Kép forrása: Hunvald György Facebook-oldala

Van, aki a korrupció ellen küzd, van, aki valami egészen másért. Orbánék például épp egy arcátlan gesztussal fitogtatják hatalmukat.

Felröppent a hír, miszerint 80 millióért vállalta a büntetés-végrehajtáshoz tartozó társaság, a Bufa Faipari Kft az Országgyűlés új bútorparkjának elkészítését. Ez azt jelenti, hogy a rabok fogják a Tisztelt Ház „lakóinak” székeit, asztalait vagy egyéb bútordarabjait elkészíteni.

Játsszunk el azzal a gondolattal, mi lenne, ha ez fordítva működne! Egy „normális” országban azok a gazemberek, akik most a törvényhozás kormányzati székeiben ülnek, a börtönök priccsein feküdnének, napközben pedig azokat a bútorokat gyártanák, amelyeket most nekik gyártanak a jelenlegi rabok. Nekik, Honanyáinknak és Honatyáinknak.

Barokkos túlzás lenne azt mondani, hogy a felállás teljes fordítottja lenne a megfelelő, hiszen akkor gyilkosok, rablók és egyéb bűnözők ülnének ugyanúgy a Parlamentben, de néhány példát mégis fel tudunk hozni Magyarország kifordított működésére:

Itt van például Dr. Czeglédy Csaba, aki a mai napig előzetes letartóztatásban van, Polt Péter sakkban tartja, esélye sincs szabadlábon védekezni. Minden jóérzésű ember kiáll mellette, ahogy ki kellett volna állnunk Hunvald Györgyért, Hagyó Miklósért, Hiszékeny Dezsőért vagy éppen Schwartz Béláért (Ajka polgármesteréért és társaiért), akiket különféle koncepciós ügyek mentén próbáltak meg ellehetetleníteni.

Külön kiemelnénk Hunvald Györgyöt, aki jelenleg is aktívan gyűjti kerületi csapatával az Európai Ügyészségért létrehozását segítő referendumhoz szükséges aláírásokat. Egy bejegyzésében segítséget is ajánl mindehhez:

A rabok tehát parlamenti székeket faragnak, némelyikük nem is igazi bűnöző, a bűnözők pedig parlamenti székekben ülnek, némelyikük talán nem is igazi politikus…

Érdemes elgondolkoznunk ezen. Ha te is egyetértesz, oszd meg ezt a cikket! Köszönjük!

loading...