Kocsis Máté szembement képviselőtársával: még ő is minősíthetetlennek tartja a botrányos kiírást

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Akinek nincs gyereke, az annyit is ér – így foglalhatjuk össze Hoppál Péter volt kulturális államtitkár véleményét, amit egy képmontázs formájában osztott meg nemrégiben a Facebook-oldalán. Kocsis Máté nem hagyta szó nélkül a dolgot.

Hoppál azonban eléggé mellényúlt, hiszen a carpe diem, vagyis az élj a mának felfogás helyett némelyik vezető nem azért nem vállalt gyermeket, mert nem akart, hanem mert nem lehetett neki.

A Hoppál által újraosztott képen szerepel a skót miniszterelnök, Nicola Sturgeon, aki két éve beszélt arról, 2011-ben elvetélt, utána nagyon fájdalmas időszakon ment át férjével. Egy korábbi rádióinterjúban Theresa May is beszélt arról, miért nincs gyerekük: annyit mondott, „nagyon szomorú dolog ez számukra, úgy alakult, hogy a párjával nem lehetnek szülők” – írja a HVG.

„Nem szerencsés ilyet írni, ezt elmondtam Hoppál képviselő úrnak is” – mondta Kocsis Máté az Indexnek Hoppál Péter múlt heti Facebook-bejegyzése után.

Kocsis Máté szerint

„szép gondolat a gyerekvállalás és a családalapítás, de sok olyan élethelyzet van, amikor erre nincs lehetősége valakinek. Minden konkrét gyerekvállalás, házasságkötés és családalapítás egy ember saját döntése, nincs ott keresnivalója politikai véleménynek.”

Furcsa ilyesmit hallani egy olyan politikustól, akinek a pártja mást sem csinált az elmúlt nyolc évben, mint pofátlan módon belekontárkodott a családok életébe. Úgy tűnik, hogy mégis van az a szint, ami már a Fidesznek sem vállalható. Egyelőre…

loading...