Ungár: „vegyük végre észre, hogy az ellenzék nem a Fidesztől fél, hanem a választóktól”

Kép forrása: ATV

„Az augusztus végi cikkemre érkezett válaszok, bírálatok és támadások megerősítették, amit ott írtam: nagyon könnyű lesz megkülönböztetni azokat, akik az elmúlt évek ellenzéki kudarcait megismételnék, és azokat, akik kijavítanák a hibákat. Az ellenzéki politika megbukott, és az elmúlt napok aligha tehették volna egyértelműbbé, hogy miért. A különbség persze nem abban áll, hogy ki az, aki egyetért velem, és ki az, aki nem” – írja Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője az Azonnali.hu-n.

A honatya keményen bírálja az ellenzék azon részét, amelyik nem a hibák kijavításán dolgozik, hanem kollaborációval vádolja a tenni akarókat. Egészen konkrétan „Orbán kedvenc statisztáinak” nevezi őket.

„Íme a rutin, ami eddig is olyan jól bevált. Íme: a lapos moralizálás, amit tőlük Magyarország a valódi politika pótlékaként kap. Íme azok, akiknek a politika szent háború, ahol a másiknak soha, semmiben nem lehet igaza, és akik szerint a legnagyobb bűn, ha a „saját” oldalról kibeszélnek, tőlük eltérő véleményt fogalmaznak meg. Aki ilyet tesz, azt ki kell zárni az „igazak szövetségéből”, hiszen nem lehet más, csak egy Fidesz-bérenc kollaboráns.

Szerintük ha a focivébén Orbán Viktor a horvátoknak drukkol, akkor szimpla árulás nem francia mezben nézni a döntőt. A két csapat helyére pedig tetszés szerint be lehet helyettesíteni bármit, amiről a magyar közéletben ma véleményt szokás formálni. Ez pedig leginkább nem más, mint amiről Orbán Viktor is véleményt formál. Ezért mondtam már eddig is, hogy

azon az oldalon, lent a lövészárokban Orbán Viktor kedvenc statisztái zárnak össze. A Fidesz rendszerének nélkülözhetetlen tartópillérei, a Fidesz győzelmi sorozatának garanciái ők.”
Ungár Péter, bár a mértékletességről ír, meglehetősen felkavarta az állóvizet az utóbbi időben. Sokan támadják, sokan egyetértenek vele, de annyi biztos, hogy rég volt olyan fiatal politikus, aki ennyire felkorbácsolta volna az indulatokat, vitát generálva az ellenzék soraiban.
A teljes írás itt olvasható el.

 

loading...