A Momentum dobhatja le az igazi atombombát – kiszivárgott egy belső levelezésük

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Mennyire vártuk, hogy Simicska váratlanul ledobja a saját bombáját a kormányra, ami aztán atomjaira szakad. Ábránd volt ez, puszta hitegetés, vagy hogy hidegháborús szlenggel éljünk: „erőfitogtatás.” A háború végül, miután a győztes csapatok kitűzték a zászlót, azzal ért véget, hogy Simicska Lajos zserbóval a zsebében, Kun Bélaként kapitulált. Az ellenállás azonban folytatódik, legalábbis ezt sejteti a Momentum. Ők már felkészültek a harcra, és csatarendbe állították seregeiket.

A Momentum atombombája

Tiszavirágéletű mozgalomként robbantak be a köztudatba, aztán az ifjú Orbán Viktorra hajazó messiásukkal tértek vissza a homályba. Az utóbbi időben semmit nem tudtunk róluk, de vajon miért volt ez? Ma megjelent egy kiszivárgott levél az atv.hu-n, miszerint felépítették a Fidesz elleni mestertervüket, ami kiválthatja a várva-várt Simicska-atombombát. Nézzük, miből is áll a manőver!

„Addig fogjuk ütni a rendszert, amíg össze nem roppan!” – áll Fekete-Győr András levelében. A lilába öltözött pincepartizán tehát kalapáccsal menne neki Orbán rendszerének, hogy aztán tégláira bontsa azt.

Az atv.hu szerkesztőségébe eljutott írásban a formáció elnöke elismerte, hogy utoljára a NOlimpia kampány alatt voltak annyira proaktívak, hogy az ő „témájuktól zengett az egész magyar közélet”. A következő időszak célja pedig, hogy hátrahagyva a Fidesz migrációs témáját, újra ők tematizálják a közéletet, mégpedig egy olyan témával, amely „akciósítható és az átlagember számára is húsbavágó”.

Ütés, összeroppantás, zengés, mind-mind olyan kifejezések, amiket Orbán is előszeretettel használ. A kérdés, hogy vajon a (még egyáltalán létező?) Momentum miként tudja majd elérni azt az áttörést, ami felébreszti a magyarokat a politikai apátiából.

Megvan a központi téma

A téma, amellyel a következő hosszú időszakra készül a Momentum, az nem más, mint az oktatás. Szűkebben véve pedig az oktatás köré fog épülni, amely – a levél szerint – a magyarok szerint az egyik legnagyobb probléma Magyarországon. Az elnökség által megalkotott hosszú távú stratégia három pont alapján épül majd fel, vagyis „három fronton fognak benyomulni a témába, és magukévá tenni”.

1. Társadalmi építkezés („Dumbledore serege”)
2. Politikai akciók
3. Iskolai és egyetemi hangulatkeltések

Wáó! Hát persze! Teljesen érthetetlen, hogy miért nem jutott még eszébe egyetlen ellenzéki pártnak sem, hogy az oktatás foglalkoztatja leginkább a magyarokat. Az iskolai és egyetemi hangulatkeltések pedig egyenesen fel fogják forgatni Orbán birodalmát.

Maradjunk annyiban, hogy ilyen ellenzéki párt mellett Fidesz-kormány se kéne az embernek…

loading...