Bencsik a kormány ellen fordult? – Ilyen kritikával soha nem merték illetni a kormányt a fideszesek

Kép forrása: Egyenes beszéd - ATV

Nagyon ritkán fordul elő, hogy valamelyik kegyelt szembe mer szállni a NER-rel, de egy olyan gépezet, amelynek különféle területekről összerakott komponensei vannak, gyakran meghibásodik. Ilyen esetekben azokat az elemeket, amelyek nem képesek a géppel együtt mozogni, egyszerűen leválasztják és kicserélik. Ez fog várni Bencsik Gáborra is?

„Eljött a pillanat, hogy a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiek megvédjék a kormányt saját rossz döntésétől”

– írja Facebook-bejegyzésében Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője annak kapcsán, hogy a Fidesz egy tollvonással szüntetné meg a genderszakot.

Bencsik szerint ha valóban ilyen rövid időt kaptak véleményezésre az egyetemek,

„akkor szögezzük le, hogy egy egyetemmel, különösen húsba vágó kérdésekben nem szokás huszonnégy órás határidővel levelezni. Ez egyszerűen sértés, vagy ami még rosszabb, hatalmi arrogancia.”

A gender ugyanis Bencsik szerint

„nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban. Márpedig megjelenik. És ennek ezer vonatkozása van. És ha ezeket nem ismerjük, hogyan akarjuk elérni például azt, hogy a társadalom visszanyerje a reprodukciós képességét? Hogyan akarjuk megtalálni az eszközöket ahhoz, hogy a férfiak és a nők újra szeressék a gyerekeket?”

Lássunk tisztán, a Fidesznek egyáltalán nem a gendertudománnyal van a baja, hanem azzal, hogy a gender szó önmagában is összekapcsolódott az általuk folytatott kommunikációban Soros Györggyel, a CEU-val, a civilekkel, a menekültekkel, a melegekkel és így tovább…

Ehhez a kommunikációs struktúrához pedig akkor is tartaniuk kell magukat, ha egyébként különösebben egyáltalán nem is érdekli őket, mi az a gender. Néhányan, mint például Bencsik Gábor is, feleszmélnek, hogy a kormány a saját propagandájának erősítése érdekében tudományágakat szüntet meg, aminek komoly következményei lesznek a későbbiekre nézve.

 

loading...