Jó hír: Orbán Viktor csodát tett egy faluban – ha meglátod, te is oda akarsz költözni

MTI Fotó: Illyés Tibor

Orbán Viktor országában jó most vajszlói polgárnak lenni. A politikai simogatást csúcsra járató kormány átlépte a pofátlanság legfelsőbb határát is. Lélegezzenek mélyeket, próbálják meg rosszullét nélkül végigolvasni a Fidesz legújabb undorító húzását.

Egy hónapja történt, amikor Orbán Facebook oldalán feltűnt egy „Köszönöm, Vajszló” című poszt, amiben 22 képet osztott meg. Ezek a fényképek első blikkre a választások előtti országjárásról származnak, de elkeseredésünkre ez nem így van. Orbán Viktor újra ellátogatott, hogy megdicsérje, megsimogassa a fideszes buksikat; és egy jó nagy csekket is ott hagyott. A község két választókörében 55, illetve 59,4 százalékkal nyert április 8-án Nagy Csaba, a Fidesz jelöltje. Mielőtt ez megtörtént -az eredményeket is ennek köszönhetik valószínűleg- Orbán egy 33 méteres medencével rendelkező uszodát ígért. Hétfőn megjelent egy kormányrendelet a Magyar Közlönyben, amiből kiderül, a hálálkodásnak közel sincs vége. A határozat a költségvetés központi maradványából 2,4 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el

Vajlszló nagyközséget érintő infrastruktúra-fejlesztés érdekében.

Az uszodaépítés nem számít Magyarországon infrastruktúrának, a pénzt nem is erre rendelték elkülöníteni, hanem 400 millió forintot a helyi ipartelep felújítására, 2 milliárdot pedig egy Vajszló-központú szennyvízelvezetési beruházásra. A határozat utolsó pontként kitér az ígért uszodára, felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy:

vizsgálja meg a vajszlói tanuszoda 33 méteres medenceként történő megépítésének feltételeit.

Jó tudni, hogy ha az egész ország nem is, a miniszterelnök kedvenc faluja élvezheti a Fidesz-kormány lehetőségeit.

loading...